Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Scrisoarea unei fetite pentru Mos Craciun: „Nu vreau celelalte noua lucruri”

Nu mai este mult pana cand vine Craciunul, insa o fetita a reusit sa uimeasca deja pe toata lumea cu cererea pe care i-a facut-o lui Mos Craciun.

Pentru ca stie ca a fost cuminte, Emily stie deja ce vrea sa primeasca. Aceasta i-a trimis o scrisore inedita Mosului.

Emily, nepotica in varsta de 8 ani a unui utilizator al site-ului Reddit vrea doar un catel de Craciun. Ea i-a scris lui Mos Craciun o scrisoare foarte exacta in legatura cu dorinta ei arzatoare.

Potrivit biletelului pe care l-a scris cu un marker rosu, Emily isi doreste cainele. Nu isi mai doreste celelalte „noua (9)” cadouri pe care i le-a cerut taticului ei.

Scrisoarea unei fetite pentru Mos Craciun / foto: Reddit

Scrisoarea unei fetite pentru Mos Craciun / foto: Reddit

Fetita a facut tot posibilul pentru a primi cadoul dorit, asa ca a incercat si trucul legat de invinovatire. Ea i-a spus lui Mos Craciun ca ea este foarte trista in fiecare zi in care este nevoita sa traiasca fara un catelus.

Fetita mare are acasa o pisicuta

Emily se pare ca are deja o pisica, dar ca aparent nu ii mai place de ea si vrea un catel.

„Draga Mos Craciun,

Nu vreau celelalte noua (9) lucruri de pe lista pe care i-am trimis-o tatalui meu (tati). Eu vreau doar catelusul.

De fiecare data cand ma gandesc ca nu voi primi un catelus, ma intristez din ce in ce mai tare. Eu vreau doar un mic catel. Doar unul, Mos Craciun. Tot ce iti cer de Craciun este un caine mic. Poate un labrador, un dog german sau un Husky.

Iti multumesc daca descopar un catelus intr-o cutie sub bradul de Craciun.

Cu dragoste, Emily”, a scris fetita in scrisoarea inedita.

Nu se stie inca ce va primi de la Mos Craciun.

Te poate interesa si: Cât costă un brad de Crăciun în 2017. Cel mai ieftin brad

Mai e foarte puțin până la Crăciun și încă există români care caută cea mai bună ofertă la brazi și decorațiuni de sărbătorile de iarnă.

Zecii de mii de brazi sunt gata să împodobească locuințele românilor, curțile, aleile sau birourile lor.

Regia Națională a Pădurilor, Romsilva, a anunțat pentru anul acesta că a pregătit aproximativ 80.000 de brazi de pomi de Crăciun.

Pomii care au până la trei metri sunt considerați comenzi speciale, iar prețurile lor se ridică de la 20 de lei pentru fiecare metru înălțime, deci 60 de lei minimum pentru 3 metri.

Pentru puieții ornamentale, românii trebuie să scoată din buzunare între 30 și 150 de lei, în funcție de aranjament și înălțime.

„Cantitatea pe care o punem în vânzare în 2017 este undeva la 60.000 de pomi de Crăciun, din speciile brad şi molid, dar vom avea şi brazi la ghiveci care provin din pepiniere.

Preţurile nu le-am schimbat, vor fi similare cu cele de anul trecut, între 10 şi 30 de lei.

Cu siguranţă, nu asigurăm întregul necesar de pomi de Crăciun din piaţă, dar noi suntem foarte bucuroşi că de câţiva ani de zile, de când avem aceste importuri de pomi de Crăciun din ţări specializate, cum este Danemarca, de unde importă toată Europa, nu numai România, presiunea asupra pădurii a scăzut fantastic, şi anume tăierile ilegale din această perioadă”, a declarat directorul general al Regiei, Ciprian Pahonţu, scrie Agerpres.

Pentru românii care vor să comande brazi online, în ghiveci, trebuie să scoată din portofel până în 250 de lei (brad în ghiveci de 100-120 centimetri).

CITESTE SI: Tradiţii de Crăciun în lume. Ucrainenii împodobesc brazii cu păianjeni, lituanienii cu mici colivii de păsări

Cum ingrijesti craciunita

Brazii care provin din Munții Apuseni sau cei care provin din străinătate și se vând în vestul țării au prețurile destul de piperate. De exemplu, la Alba un brad de trei metri poate costa până la 400 de lei.

La voi cu cât se vând brazii anul ăsta?

Citește în continuare: Povestea fetiței care nu știa ce e bradul de Crăciun

Incet, incet ne apropiem de sarbatorile de iarna. Pentru fiecare din noi, Craciunul inseamna ceva special: cadouri, timp petrecut cu familia, Mos Craciun, brad impodobit. Desi pare incredibil, nu toata lumea STIE povestile Mosului sau ce este acela un brad de Craciun. Iata povestea fetitei care nu stia ce inseamna sarbatoarea sfanta de Craciun.

„Intotdeauna am pus cariera deasupra familiei. Tocmai din acest motiv, in ajunul Craciunului ma indreptam de la serviciu, singura, catre casa mea goala, unde ma astepta un brad stufos, gata sa fie aranjat. Am decis sa merg pe jos o statie de autobuz, voiam sa simt frigul si fulgii de zapada care umpleau domol strazile orasului.

In timp ce mergeam, un pui de catel cam jigarit mi-a sarit la picioare si cersea atentie. M-am aplecat sa il mangai. Simt o mila infinita cand vad animale abandonate, mai ales pui. Catelul s-a retras si l-am urmarit cu privira incotro se duce. Si-a gasit culcus in bratele unei fetite desculte, sumar imbracata si murdara pe fata-i de ingeras.

Am ramas inlemnita. Cum e posibil ca un suflet de om sa fie singur, intr-o stare atat de precara, pe strada in aceasta seara?

Am intrebat-o cum o cheama si mi-a raspuns firav,Maria. Am cerut sa stiu unde locuieste, m-am gandit ca o pot duce acasa, la printii ei, care probabil erau ingrijorati. Rapsunsul ei m-a uimit: Aici momentan. Maine nu stiu.

Inocenta si candoarea raspunsului m-au miscat. Nu puteam ramane impasibila in fata acestei fiinte. Era mica, slabuta, se cunostea ca nu mai mancase ceva bun de mult timp.

Prea mult timp. Maria avea ochii tristi si goi, de un verde stins, frumusete rara. Avea unghiutele murdare, pe mainile-i zgariate, iar picioarele ii erau mov din cauza frigului…

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top