Connect with us

Revistateo.ro

Schimbare privind tichetele sociale de gradinita

Stiri

Schimbare privind tichetele sociale de gradinita

Veste buna pentru parintii din Romania! Tichetele sociale de gradinita vor putea fi primite de acum si de copiii sub varsta de 3 ani, dar si de cei care au peste 6 ani.

Schimbarea de care beneficiaza zecii de mii de copii

Parlamentarii partidului aflat la putere au votat astazi un proiect de lege care elimina varsta maxima pana la care se poate acorda acest stimulent educational, scrie libertatea.ro.

Aceste tichete sociale sunt oferite copiilor care provin din familii defavorizate. Se elimina varsta minima si maxima pentru acordarea acestora, in urma respingerii Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 14/2016.

”Astfel, copilul sub varsta de 3 ani sau cel care implineste varsta de 6 ani si urmeaza invatamantul prescolar, nu mai poate primi tichetul de gradinita, desi participa la aceasta forma de educatie. De asemenea, legea care se aplica in prezent blocheaza accesul copiilor cu dizabilitati ori probleme de invatare la acest program de interes national, cu toate ca specialistii recomanda continuarea procesului educational in gradinita, cu depasirea varstei de 6-8 ani”, au transmis parlamentarii partidului aflat la putere.

De limitarile ordonantei date in 2016 erau afectati 29.000 de copii, cei predispusi sa abandoneze scoala. Aceasta lege ar fi crescut riscul de excluziune sociala, mai spun politicienii.

CITESTE SI: Stimulentul de insertie pentru copii a fost majorat

Tichetele sociale pentru gradinita au valoarea de 50 de lei. Legea este cunoscuta sub denumirea „Fiecare Copil in Gradinita”. Proiectul a fost gandit ca o masura de combatere a saraciei si a abandonului solar. Aceste tichete vor putea fi folosite pentru achizitionarea alimentelor, hainelor, produselor de igiena si rechizitelor. Produsele vor putea fi cumparate doar din magazinele afiliate sistemului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top