Connect with us

Revistateo.ro

Scapă de acnee și riduri cu acest săpun

Stiri

Scapă de acnee și riduri cu acest săpun

Sarea de mare curăță pielea în profumzime și te ajută să ții la distanță bacteriile care cauzează apariția coșurilor și a punctelor negre. Totodată, protejează tenul de apariția ridurilor și exfoliază, îndepărtând celulele moarte și pielea uscată. Este recomandat ca după folosirea acestui săpun să aplici o cremă intens hidratantă, deoarece el îndepărtează absolut toate uleiurile naturale ale pielii. Sarea de mare este utilizată la prepararea multor cosmetice din comerț și este recunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antibacteriene.

CITEȘTE ȘI: TRATAMENTUL IDEAL PENTRU SCALPUL IRITAT

Pentru a prepara săpunul cu sare de mare ai nevoie de:

– 45 de grame de glicerină

– un sfert de cană de sare de mare

– o jumătate de linguriță de sare fină

– 5 picături de ulei esențial de levănțică

– o jumătate de lingură de ceară de albine

– alcool sanitar într-o sticluță cu pulverizator

Cum se procedează:

Dacă achiziționezi glicerina sub formă solidă, tai-o în cubulețe de 1 cm și topește-o la cuptorul cu microunde. Dacă la suprafața acesteia se crează mici bule de aer, pulverizează puțin alcool sanitar pentru a le îndepărta. Așeaz-o apoi într-un vas, la foc mic și amestecă în ea cu o lingură de lemn. Adaugă sarea de mare, sarea fină, ceara de albine și uleiul esențial de levănțică. Omogenizează amestecul și toarnă-l într-o formă pentru săpun. Lasă-l cel puțin 24 de ore să se întărească și apoi scoate-l cu ajutorul unui cuțit.

Dacă prepari o cantitate mai mare de săpun, păstrează-l în folie de plastic pentru a te asigura că glicerina nu se usucă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top