Connect with us

Revistateo.ro

Românii vor să iasă MASIV în stradă

Inedit

Românii vor să iasă MASIV în stradă

Situația alegerilor prezidențiale i-a mobilizat pe românii de pe Facebook. După ce zeci de mii de români aflați în străinătate nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidențiale, tinerii din țară s-au declarat imediat solidari cu cei din afară și pornesc proteste de solidaritate în toată țara.

Tonul acestor proteste pentru exercitarea celui mai democratic dept, dreptul de a vota, l-au dat cei din Timișoara marți seara, însă protestele vor continua și în weekend. Cu ajutorul rețelelor de socializare, protestul se extinde în București, Iași, Cluj, Constanța, Brașov, Arada, Oradea și Reșița. Pe Facebook se anunță că România iese în stradă pe 8 noiembrie.

CITEȘTE ȘI: EU YES LA VOT!

În Piața Operei din Timișoara s-au strâns deja, puțini ce-i drept, 200 de români pentru a rosti aceleași cuvinte ca acum 25 de ani, la Revoluție: „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”. Protestul timișorenilor a fost unul pașnic semnalând autorităților proasta organizare a alegeilor din străinătate. „Eu i-am rugat pe toţi cei care vin să nu manifestăm, ci să stăm la coadă. Dacă românii din străinătate au putut să stea la coadă pentru noi, să stăm şi noi la coadă pentru ei”, a povestit pentru gândul Claudiu Marian, iniţiatorul evenimentului.

Timișoreanul susține că nu este un protest politic, împotriva actualului guvern Ponta ci este un protest de conștientizare că românii au niște drepturi, indiferent cine este la putere. De asemenea, printre vinovații pentru această situație, inițiatorul protestului de la Timișoara declară că și oamenii de rând, simplii votanți au vina lor: „Toţi suntem vinovaţi, pentru că şi din cauza noastră, mai mult sau mai puţin, s-a ajuns aici: prin indiferenţă, prin nepăsare, prin lasă că merge, lasă că n-o să fie aşa de rău… Aşa s-a ajuns aici! Noi am vrut să manifestăm împotriva guvernanţilor la modul general, al modului în care înţeleg ei să ne conducă şi să ne respecte pe noi, cei care i-am pus acolo, în fruntea noastră”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top