Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Lovitură pentru românii din Diaspora. Nu vor mai primi…

Românii din Italia primesc o veste neașteptată. Luna trecută, Curtea Supremă de Casație din această țară a luat o decizie care stipulează că „celor independenți financiar nu trebuie să li se mai acorde întreținere”.

Ce se întâmplă cu românii din Diaspora

Tribunalul din Milano a stabilit și plafonul de la care o persoană este considerată independentă din punct de vedere financiar.

Este o reglementare majoră în ceea ce privește divorțul și pensia alimentară în Italia. Acordarea pensiei alimentare depinde exclusiv de veniturile părintelui, scrie avocatnet.ro.

Valoarea stabilită de magistrații din Cizmă este de aproximativ 1.000 de euro pe lună. De la această sumă, o persoană este considerată independentă din punct de vedere financiar.

„Această valoare a fost aleasă pentru că reprezintă și limita de venit sub care o persoană poate solicita asistență gratuită în justiție, și anume 11.528 de euro pe an, adică puțin peste 960 de euro pe lună”, mai scriu cei de la avocatnet.ro.

CITEȘTE ȘI: Lovitură pentru românii din Diaspora! E vorba de locurile lor de muncă

CITEȘTE ȘI: Stimulentul de insertie pentru copii a fost majorat

În acest fel nu se va mai ține cont de nivelul anterior de viață al familiei, ci doar de mijloacele financiare de care are nevoie un tată sau o mamă pentru a-și crește copiii.

Asta s-a întâmplat din cauza faptului că percepția despre relații s-a schimbat și, chiar în cazul divorțului, se consideră că este consecința unor alegeri în cunoștință de cauză făcute de doi adulți.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top