Connect with us

Revistateo.ro

Statul vine în sprijinul românilor cu venituri mici și acordă ajutoare pentru căldură. De ce acte e nevoie pentru a beneficia de ajutor.

Stiri

Românii cu venituri mici primesc ajutoare pentru încălzire! Ce acte sunt necesare

Românii cu venituri mici primesc ajutoare pentru încălzire! Persoanele singure și familiile care nu-și permit să plătească în întregime cheltuielile cu încălzirea pot beneficia de ajutor. Cererile se pot depune până la jumătatea lunii octombrie.

Cine beneficiază de ajutoare de căldură

Familiile pot primi ajutor pentru încălzirea locuinței dacă venitul mediu lunar pe membru nu depășeste 786 de lei. În cazul persoanelor singure acesta trebuie să fie de maxim 1.082 de lei.

„Ajutorul pentru încălzirea locuinței prevăzut de prezența ordonanță de urgență ca măsură de sprijin suportată din bugetul de stat se acordă numai familiilor și persoanelor singure, care nu beneficiază de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinței acordate în baza contractelor de muncă sau altor reglementări specifice pentru diverse ramuri economice, precum și în baza legii.”, conform actului normativ, informează a1.ro.

De ajutorul statului se pot bucura consumatorii de energie termică în sistem centralizat, de energie electrică, de gaze naturale și de lemne, cărbuni și combustibili petrolieri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top