Connect with us

Revistateo.ro

Romania se angajeaza sa primeasca de 10 ori mai multi refugiati decat in 2015

Stiri

Romania se angajeaza sa primeasca de 10 ori mai multi refugiati decat in 2015

Romania s-a angajat sa primeasca mai multi refugiati decat in anul 2015, anunta presa centrala. Responsabilii americani de la Adunarea Generala ONU din SUA, unde este prezent zilele acestea si premierul Dacian Ciolos, au mentionat ca sapte state, printre care si tara noastra, vor sa primeasca de cel putin zece ori mai multi refugiati decat in 2015, noteaza 20minutes.fr, scrie realitatea.net.

Celelalte tari care sunt in situatia Romaniei sunt Portugalia, Cehia, Italia, Franta, Luxemburg si Spania. Presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a anuntat la adunarea de la ONU ca Romania si celelalte 6 tari vor primi in jur de 360.000 de refuiati in anul 2017, dublu fata de valorile actuale.

„Cel mai eficient mod de a face fata crizei refugiatilor este acela de a aborda cauzele sale principale si de a sprijini tarile de origine ale refugiatilor si tarile de tranzit. In calitate de stat membru al Uniunii Europene, Romania a sprijinit raspunsul coordonat al Uniunii de a participa la procesul de transfer si de realocare al refugiatilor pe baza de voluntariat”, a declarat Dacian Ciolos, mai scrie realitatea.net.

Agentia ONU pentru refugiati sustine ca exista 1,2 milioane de refugiati de care Europa si America trebuie sa se ocupe urgent. Acestia trebuie reinstalati si integrati in tarile occidentale deoarece intoarcerea acestora in tarile de conflict din care provin este impotriva principiilor Organizatiei Natiunilor Unite si a Cartei Fundamentale pentru Drepturile Omului.

Premierul Ungariei a prezis ca vor veni 500.000 de refugiati

In anul 2015, premierul Ungariai a spus ca Europa se pregateste sa primeasca 500.000 de imigranti, iar la acea vreme majoritatea liderilor politici l-au contrazis pe Viktor Orban. Astazi se confirma informatia pe care acesta a dat-o si pentru care tara sa a fost mustrata de Uniunea Europeana. Numarul de 360.000 de refugiati noi pe care Europa urmeaza sa ii primeasca se apropie de estimarea lui Orban.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top