Connect with us

Revistateo.ro

Rolul tatalui in viata unui copil

Stil de viata

Rolul tatalui in viata unui copil

Pe langa sfaturile pentru hranirea trupului, MIhaela Bilic vine si cu cateva sfaturi pentru hranirea sufleteasca. Nutritionistul a vorbit pe pagina ei de Facebook despre rolul tatalui in viata unui copil, iar reflectia ei a strans numeroase reactii.

Mihaela Bilic: Tatal impune limitele

„Stim cu totii rolul esential al mamei in viata unui copil. Dar tatal, el ce rol are? Macar din punct de vedere alimentar, eu as spune un rol vital pentru desavarsirea si echilibrul viitorului adult.

Tatal este cel care trebuie sa spuna NU, sa stabileasca limite. El trebuie sa refuze sa-i dea copilului tot ce el vrea, numai ce vrea, tot ce-si doreste, numai ce-si doreste. In momentul in care tatal nu mai spune NU, se instaleaza guvernarea copilului rege, mama nu are aceasta putere.

Parintii au ajuns mai nou sa-si întrebe copiii ce vor sa manance, din dorinta de a le face placere, dar si dintr-o teama ascunsa de a nu-i dezamagi, de a nu le pierde iubirea. Copilul se va trezi astfel într-o situatie in care totul îi e permis, face ce vrea. Insa din pacate, la aceasta varsta frageda, copiii nu por hotara, nu pot lua decizii responsabile nici pentru viata, nici pentru alimentatia lor.

Autoritatea paterna este un element crucial in educatia si evolutia oricarui copil. Mai ales ca vine un moment in care copilul trebuie separat de mama, cu care este in fuziune de la nastere. Aceasta taiere a cordonului ombilical trebuie facuta de tata.

Din pacate tot mai multi tati sunt absenti din viata copiilor lor, fie din lipsa de timp sau de atentie, fie pentru ca si-au pierdut autoritatea, fie pentru ca mamele sunt prea posesive si acapareaza si rolul tatalui.

Obiceiurile copiilor se formeaza devreme, in copilarie, mai putin prin ceea ce le spunem sau le explicam, cat mai ales prin ceea ce le aratam, prin puterea exemplului. Educatia înseamna sa înveti un copil sa-i placa ce trebuie sa-i placa.

Iar asta înseamna limite, sa spui NU. Nu veti fi iubiti mai mult de copiii vostri daca le dati tot ce vor, daca le faceti toate poftele. Însa cu siguranta va veti pierde autoritatea in fata lor. Iar un copil crescut fara autoritate va fi un copil razgaiat si un viitor adult dezechilibrat. Avem nevoie de mama, dar avem mare nevoie si de un tata”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top