Connect with us

Revistateo.ro

Plachie de crap

Stiri

RETETA: Plachie de crap

RETETA: Plachie de crap. Cu ingrediente care le gasesti usor, acest fel de mancare este ideal de gatit in orice bucătărie.

Iată de ce ai nevoie: 1 file de crap, 2-3 cepe, 1 ardei gras roșu, jumătate de ardei galben, 4 roșii, 4-5 căței de usturoi, 2 foi de dafin, ulei de măsline, sare, piper, 1 pahar vin alb demisec, pătrunjel, mărar.

Cum se prepară: Peștele file, condimentat cu sare și pipe,r se pune în tavă. Se taie ceapa julien (fâșii lungi), roșiile cuburi, usturoiul felii, iar ardeii în fâșii lungi. Într-o tigaie încinsă se pune puțin ulei de măsline și se adaugă ceapa. Se adaugă o ceașcă de apă, apoi se pune capacul, astfel ca ceapa să se înăbușe. Se adaugă apoi ardeiul, roșiile, foile de dafin, se condimentează cu sare și piper, după care se lasă să fiarbă în sucul propriu.

Se încinge cuptorul, iar în tavă se adaugă legumele înăbușite, usturoiul și vinul. În funcție de preferințe, puteți lăsa peștele cât vreți la cuptor, dar este de preferat ca acesta să fie scos după ce a încorporat aromele celorlalte ingrediente.

sursa foto bucatariadeazi.ro

sursa foto bucatariadeazi.ro

La final se toacă verdeața și se presară pe deasupra, pentru un gust și o culoare deosebite. Se servește cu o mămăliguță delicioasă, alături de întreaga familie.

Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top