Connect with us

Revistateo.ro

Reteta de post: Tort de mere

Torturi

Reteta de post: Tort de mere

Acest tort de mere este desertul ideal pentru orice familie care tine post. Uite cum il prepari!

Daca iti plac fructele, atunci acest tort de mere este cel mai potrivit desert pentru tine. Este o reteta de post usoara si gustoasa, care se prepara cu ingrediente simple, intr-un timp scurt. Dupa prima felie, nu vei mai renunta vreodata la tortul de mere!

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:
– 300 de grame de faina alba
– 100 de grame de zahar alb sau brun, daca este posibil
– 150 de grame de margarina
– un kilogram de mere
– 8 linguri de gem de piersici
– o lamaie mica si zemoasa
– o lingura de amidon alimentar
– scortisoara macinata
– un praf de sare

CITESTE SI: CHIFTELE DE POST

CITESTE SI: MUSACA DE CARTOFI DE POST

Mod de preparare:

Se mixeaza margarina cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, sare, coaja razuita de la lamaie si 2 linguri de apa calduta. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga faina treptat. Se formeaza un aluat care se framanta bine si se lasa la crescut.

Intre timp se curata merele de coaja, se scot cotoarele si semintele si se taie in cubulete. Peste ele se toarna sucul de la intreaga lamaie, zaharul, scortisoara, gemul de piersici si amidonul alimentar. Se unge o tava de tort cu margarina sau se tapeteaza cu hartie de copt.

Aluatul se imparte in doua bucati egale din care se intind doua foi. Prima foaie se aseaza cu grija in tava, se toarna peste ea compozitia din mere si se acopera cu a doua foaie. Se niveleaza tortul cu ajutorul degetelor si se face un orificiu in mijloc pentru a lasa aburul sa iasa. Tortul se coace 40-50 de minute la 180 de grade. Cand este scos din cuptor, se unge cu gem de piersici si se orneaza cu felii de fructe. Se serveste rece.

Pofta buna!

Sursa foto: recipes100.com

1 Comment

1 Comment

  1. teodORA

    2017-03-11T19:53:11+02:00 at 2017-03-11T19:53:11+02:00

    Fotografia este de la tortul de mere de dulce, văd că are blat și merele deasupra (coapte). Rețeta de mai sus este de plăcintă, se fac 2 foi… deci trebuie făcute doar rețele care au fotografii făcute la preparare. Altfel nu vă va ieși niciodată ce este în fotografiile de pe internet!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Torturi

To Top