Connect with us

Revistateo.ro

Rezistența bacteriilor la antibiotice va fi descoperită în 30 de minute! Pacienții vor primi tratament de specialitate de la prima vizită la medic

Naturiste

Remediul stravechi ce distruge chiar si stafilococii rezistenti la antibiotice

O potiune anglosaxona folosita in secolul X pentru tratarea infectiilor oculare are potentialul de a distruge stafilococii moderni rezistenti la antibiotice.

Remediu gasit la Biblioteca Britanica

Remediul antic a fost gasit in Biblioteca Britanica (British Library), intr-o carte de piele considerata drept unul dintre primele volume cu texte medicale – Bald’s Leechbook.

Cartea, veche de o mie de ani, ce contine tratamentul „salvarea ochiului” a fost tradusa de Christina Lee, expert in societatea anglosaxona, profesor la Universitatea Nottingham.

Lee a explicat motivul pentru care aceasta reteta a fost aleasa din carte.

„Am ales-o intrucat contine ingrediente precum usturoiul care este studiat in prezent in legatura cu proprietatile sale antibiotice”, a spus Lee.

In reteta sunt doua ingrediente care fac parte din familia Alliacees (usturoi si ceapa) apoi vin si ox gall (fiere de bou) – toate se amesteca intr-un vas se cupru. Mai departe, conform instructiunilor din carte, potiunea va fi lasata sa se odihneasca timp de noua zile. Dupa acest rastimp va fi strecurata printr-o carpa moale.

„Un alt motiv pentru care ne-a atras atentia aceasta reteta este ca era usor de preparat si ne era prezentata drept cel mai bun remediu in cazul infectiilor oculare. Cum puteam sa nu o testam, cand ne facuse atat de curiosi”, a adaugat Lee.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top