Connect with us

Revistateo.ro

Remediu naturist pentru plămâni. Cum elimini mucusul

Naturiste

Remediu naturist pentru plămâni. Cum elimini mucusul

Cel mai eficient remediu naturist pentru plămâni cuprinde ulei de măsline, ghimbir și făină.

Tusea nu este doar un indicator al răcirii plămânilor. Dacă este persistentă și provoacă dificultăți de concentrare și nu este însoțită de celelalte simptome ale gripei sau răcelii (febră, frisoane, dureri în gât) înseamnă că plămânii au nevoie de o cură de detoxifiere.

Remediu naturist pentru plămâni

Plămânii sunt expuși la noxele emise de mașini și la fumul de țigară, chiar dacă anumite persoane nu fumează. Se spune că fumatul pasiv este mai periculos.

Mai mult, anumite medicamente pot provoca efecte secundare în tratarea afecțiunilor pulmonare, așa că remediile naturiste sunt întotdeauna binevenite. Mierea de albine este ingredientul principal al remediului pe care vi-l prezentăm astăzi.

Aveți nevoie de o lingură rasă de ghimbir proaspăt, miere naturală de albine (preferabil din piață, de la producători), o lingură de ulei de măsline și o jumătate de lingură de făină albă de grâu.

Înainte de toate, trebuie să amestecați făina cu mierea până când compoziția se omogenizează. Se adaugă treptat uleiul de măsline și praful de ghimbir. Amestecați din nou până când obțineți o pastă densă. Puneți acest amestec pe un tifon și fixați compresa pe spate sau piept, după ce ați încălzit puțin pasta. În doar câteva ore veți simți o ameliorare a durerilor pulmonare.

Compresele pot fi aplicate și copiilor, cu 3 ore înainte de culcare. Acest remediu poate fi consumat ca atare, însă întotdeauna după mâncare, scrie healthyfoodhouse.com.

E necesara detoxifierea organismului doar in cazul fumatorilor? Sub nicio forma, avertizeaza medicii. Nu doar tigarile sunt responsabile de subrezirea acestor organe vitale, ci si poluarea atmosferica sau substantele toxice in cazul celor le folosesc zilnic din cauza locului de munca.

Tutunul dauneaza grav sanatatii plamanilor si ii innegreste tigara dupa tigara, insa nu este singurul motiv pentru care ai nevoie de o curatare a celor mai importante organe din sistemul respirator. Poti elimina toxinele care iti afecteaza plamanii cu ajutorul naturii. Iata cateva informatii esentiale pentru a face curat in organismul tau. Azi, plamanii:

Ce trebuie sa consumi dimineata, la pranz si seara:

1. Negiljarea plamanilor poate duce la boli precum apneea in somn (intrerupere temporara a respiratiei care poate fi prelungita in functie de gravitatea cazului). Pentru a preveni aceasta afectiune, ai nevoie de hrana alcalina, care sa contina in special potasiu, un element cunoscut pentru normalizarea fluidizarii lichidelor cu rol determinant in organismul nostru. Iti prezentam un meniu pe care e bine sa il urmezi in fiecare dimineata. Este vorba despre un suc natural facut la blender din:
– o banana;
– o jumatate de cana de mure;
– o jumatate de papaya;
– doua prune;
– doua pahare de lapte de migdale sau zeama de la orezul fiert.

 

2. Cand vine ora pranzului, este foarte important sa introduci in farfurie cat mai multi morcovi. Carotenoizii joaca un rol fundamental in insanatosirea plamanilor. Morcovii au grija de mucoasa plamanilor tai si repara tesutul pulmonar afectat de nicotina, praf ori diverse substante chimice. Pe langa morcovi, e bine sa mananci mancaruri cat mai light care sa cuprinda fructe si legume bogate in carotenoizi: varza, portocale, piersici, mango, nectarine sau rosii.

Un smoothie care da roade de fiecare data atunci cand esti in pana de idei in legatura cu combinatia de legume si fructe de la pranz este cel facut din frunzele de patrunjel, suc de morcovi plus suc proaspat de mere.

3. Inainte sa mergi la culcare, opteaza pentru un suc natural din fructe de padure sau mananca dude coapte (le gasesti mai ales acum, vara). Fragutele, murele, afinele sau dudele elimina bacteriile rele care dau tarcoale plamanilor si ii protejeaza in timpul noptii.

Ce trebuie sa elimini din dieta ta pentru detoxifierea plamanilor

– evita sa mananci carne preparata in tigaie, in ulei incins;
– ia-ti gandul de la lactate pentru o perioada de 3-4 zile;
– renunta la cafea complet.

Acesta este alimentul care UCIDE 80% din celulele cancerului la plamani!

Cancerul la plamani este cel mai frecvent la barbati insa afecteaza si femeile, fiind al doilea cel mai frecvent cancer dupa cel mamar. Daca introduci in dieta ta o anumita leguma, celulele cancerului pulmonar pot fi reduse cu pana la 80%.

Un studiu realizat in 2013, publicat de National Institute of Health (SUA) sustine ca apigenina din patrunjel distruge celulele rele a diferite tipuri de cancer, cel mai eficient fiind in cazul bolii ce afecteaza plamanii. Un alt studiu, realizat de chinezi, publicat in anul 2005, sustine de asemenea ca patrunjelul combate cresterea numarului de celule canceroase.

Apigenina se regaseste nu doar in patrunjel ci si in telina, ceapa si portocale, insa aceste alimente nu dau acelasi randament precum patrunjelul. Vezi ce alte intrebuintari are patrunjelul pentru sanatate:

De ce sa mesteci frunze de patrunjel

Daca mesteci cateva frunze de patrunjel in fiecare zi, vei scapa de mirosul neplacut al cavitatii bucale. Mai mult, daca esti fumator si nu poti renunta la acest viciu, mesteca dupa fiecare tigara cateva fire de patrunjel pentru a scapa de respiratia neplacuta, dar si pentru a scapa de efectele nocive ale tutunului.

Daca mesteci cateva frunze de patrunjel inainte de a consuma bauturi alcoolice, sistemul tau nervos va fi mai putin afectat de alcool. In plus, patrunjelul iti asigura protectia ficatului va fi mult mai buna, pentru ca se elimina alcoolul din sange mai rapid.

Alte beneficii miraculoase ale consumului de patrunjel

1. Infuzia cu patrunjel previne asteniile. Este recomandata introducerea acestei plante in preparatele culinare mai ales in perioada schimbarilor bruste de temperatura (la granita dintre anotimpuri).

2. Patrunjelul contine mai mult fier decat spanacul si mai mult fluor decat oricare alta radacinoasa. Fluorul din patrunjel actioneaza benefic asupra danturii.

 

3. Patrunjelul furnizeaza mai multe proteine decat doua oua, fiind adesea recomandat de nutritionisti in curele de slabire.

4. Decoctul de patrunjel sau ceaiul de patrunjel detoxifiaza organismul. O cura de detoxifiere cu patrunjel dureaza aproximativ 5 zile, in care nu se consuma deloc carne si nici dulciuri.

plamani - 29082015 - 3

5. Frunzele de patrunjel sunt eficiente si in bolile de ficat. Consumat cu regularitate, acesta ajuta la prevenirea crizelor ficatului.

6. Patrunjelul poate fi folosit si in tratamentele cosmetice. Masca din suc de patrunjel ajuta la regenerarea celulelor fetei instantaneu.

Acest articol este scris cu scop informativ si nu inlocuieste vizita la medicul specialist!

Sursa foto: bioconferencelive.com, humanitysteam.ro

CITESTE SI: Combinatia care te apara de CANCER

Sfecla are proprietati uimitoare care te ajuta sa te protejezi de cancer. Descopera salata care este benefica in lupta cu aceasta boala crunta.

Sfecla rosie este o comoara pentru sanatate, caci protejeaza organismul de radicalii liberi care produc boala cumplita numita cancer. Contine un fitonutrient: proantocianidina (cea care ii da culoarea) ce este un compus anti-cancer deosebit de puternic.

Sfecla este bogata in vitamina C si complexul de vitamine B care cresc imunitatea si lupta cu bolile. Combinatia dintre sfecla si alte legume devine o bomba miraculoasa de vitamine. Este recomandat sa o consumi in stare cruda, in sucuri si salate sau coapta, drept garnitura sau gustare. Combinatia cu mar este recomandata pentru a proteja corpul de formarea celulelor canceroase, asadar incearca aceasta salata minune.

INGREDIENTE

200 grame de branza de capra

3 sfecle crude, decojite, taiate felii sau cuburi

2 mere, taiate precum sfecla

Ulei de masline

Otet de mere dupa gust

Putina menta proaspata

Amesteca marul cu sfecla intr-un castron si pune ulei si otet dupa gust. Serveste cu branza de capra maruntita si asezoneaza cu putina menta.

Daca vrei un gust deosebit, pune si cateva feliute de capsuni sau putina miere. Combinatia te va impresiona placut.

Sursa foto: centexcooks.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top