Connect with us

Revistateo.ro

Este sezonul racelilor, iar toata lumea cauta cele mai bune variante pentru a se trata. Unele persoane apeleaza la medicamente si la siropuri, in timp ce altele folosesc tratamente pe care le prepara in casa pentru a scapa de raceala.

Naturiste

Remediu facut in casa pentru a scapa de raceala

Este sezonul racelilor, iar toata lumea cauta cele mai bune variante pentru a se trata. Unele persoane apeleaza la medicamente si la siropuri, in timp ce altele folosesc tratamente pe care le prepara in casa pentru a scapa de raceala.

Fie ca este vorba despre dureri ale sinusurilor, tuse ori febra, tratamentele pe care le pregatesti acasa iti pot ameliora starea de sanatate.

Unul dintre cele mai bune remedii este cel facut din lamaie, ceapa si miere. Pe langa medicamentele prescrise, consuma si acest preparat, pentru a grabi procesul de vindecare.

Din fericire, toate ingredientele remediului se gasesc usor in magazine, astfel ca il poti prepara chiar de astazi.

Ai nevoie de:
– o ceapa
– lamaie – o bucata
– miere naturala – 2 linguri
– apa plata – doua cani.

Cum se prepara:

Intai se fierbe apa, iar ceapa se taie in bucati mici si se toarna peste apa care fierbe. Se lasa sa fiarba in continuare timp de 15 minute, apoi se opreste sursa de foc.

Se asteapta apoi sa se raceasca timp de 15 minute si se filtreaza lichidul obtinut. Se adauga zeama de la o lamaie si mierea. Se ia cate o lingurita din remediu, de cel putin trei ori pe zi. Cei care l-au incercat deja spun ca s-au vindecat de raceala si au scapat de tuse.

Cum scapi de raceala si de tuse cu siropul de ridiche neagra

In plus, daca vrei sa prepari un sirop care sa te scape de tuse, nu ai nevoie decat de doua ingrediente.

Scobeste o ridiche neagra si adauga in zona taiata doua-trei lingurite de zahar. Lasa ridichea aproape de o sursa de caldura. Daca ai soba, o poti pune pe soba, iar siropul va fi obtinut mult mai repede. De asemenea, poti pune ridichea pe calorifer, intr-o farfurie. Vei observa ca in scurt timp in zona taiata cu cutitul se va vedea un lichid. Consuma-l de cateva ori pe zi, fara apa si vei reusi sa scapi de tuse.

Sirop de ridiche

Sirop de ridiche

Medicii recomanda odihna in caz de raceala si de gripa, hidratarea si sa se ia medicamentele prescrise.

Articole pe aceeasi tema:

Cum scapi de raceala cu ajutorul ghimbirului

Raceala sau gripa?

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top