Connect with us

Revistateo.ro

Remedii pentru înțepăturile de țânțari

Naturiste

Remedii pentru înțepăturile de țânțari

A venit sezonul cald. Iar înțepăturile insectelor ne dau bătăi de cap în această perioadă. Ce este de făcut? Ei bine, există unele soluții care ne pot ajuta să scăpăm de disconfortul creat de insecte. Mai jos vei găsi câteva remedii pentru înțepăturile de țânțari.

5 remedii pentru înțepăturile de țânțari

Deși înțepăturile insectelor nu sunt periculoase, pot duce la apariția unor reacții alergice serioase. În urma înțepăturilor de țânțari, avem tendința de a ne scărpina pentru a scăpa de disconfort. Însă nu este recomdat să facem asta deoarece putem provoca unele infecții sau ne putem răni. Iată care sunt cele 5 remedii pentru înțepăturile de țânțari.

1. Compresele reci ajută. Cuburile de gheață sunt extrem de utile. Calmează durerea și mâncărimea. În plus, dacă te înțeapă un țânțar, este recomandat să te speli cu apă și săpun în zona afectată. Apică pe piele un prosop cu gheață și lasă-l acolo pentru zece minute.

2. Și pasta de dinți poate fi extrem de utilă. Fluorul din acest produs calmează pielea. În plus, este și un antihistaminic natural, lucru care duce la calmarea durerii în câteva minute.

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de insecte cu ajutorul otetului

CITEȘTE ȘI: Uită de căpușe! Alte 5 insecte pe care le ai chiar lângă tine și îți pot face rău

3. Nu uita de mentă! Planta are rolul de a reduce inflamația și de a calma mâncărimile. De asemenea, are un efect răcoritor asupra pielii. Ia câteva frunze proaspete de mentă, zdrobește-le și aplică-le pe zonele cu probleme.

4. Și gălbenelele sunt foarte utile. Calmează senzația de mâncărime. Ceaiul se aplică pe piele, sub formă de comprese locale. Se lasă la infuzat o mână de gălbenele într-un litru de apă clocotită. Se așteaptă cinci minute. Compresele de aplică de 3 – 4 ori pe zi.

5. Uleiul de levănțică este de ajutor. Uleiul volatil de levănțică se aplică de 2 – 3 ori pe zi. Se amestecă trei picături de ulei esențial de levănțică, o linguriță de alcool și 2 piăcturi de ulei esenșial de mușețel.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top