Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Cum scapi de înțepăturile de țânțari în numai câteva secunde

Înțepăturile de țânțari sunt extrem de dureroase. În sezonul cald și mai ales după ce a plouat, spațiile verzi sunt pline de țânțari.

În ultima vreme, lumea a început să se teamă din ce în ce mai mult de țânțarii care transportă virusul West Nile. În alte locuri din lume, virusul Zika este transmis tot de țânțari, iar efectele lor sunt devastatoare.

Iată cum poți evita bolile transmise de țânțari cu remedii pe care le poți prepara chiar la tine acasă. De asemenea, în cazul în care te-au ciupit țânțarii, poți apela la niște tratamente rapide, care să reducă durerea și umflăturile.

Citește și: Remedii pentru înțepăturile de țânțari

Uleiul de hamamelis ajută la tratarea zonei, precum și la împiedicarea umflăturilor. Fiinf un astringent natural, poate fi aplicat direct pe piele. Amestecat cu bicarbonat de sodiu, poate fi aplicată pasta formată, apoi se aplică direct pe ciupituri.

Citește și: Cum te ferești de țânțarii periculoși veniți din Africa

Plicuri de ceai alb și mușețel – este un remediu natural nu numai pentru înțepăturile de albine, ci și de țânțari. Se aplică un plic de ceai folosit direct pe zona rece, acționând ca o cataplasmă.

Uleiurile de citrice sunt foarte bune și sunt, de asemenea, folosite în spray-urile și cremele repelent

Așa că poți amesteca ulei esențial de lămâie cu ulei esențial de eucalipt, ulei de mentă, de ylang ylang și ulei esențial de lemongrass. Nu trebuie să fie toate amestecate, dar toate sunt uleiuri pe care țânțarii nu le suportă și nu se vor apropia de tine dacă vor simți acest miros.

De asemenea, un asemenea ulei poate fi amestecat cu ulei de cocos sau de măsline, iar înainte de a pleca de acasă, poți aplica pe zonele lăsate la vedere și țânțarii nu se vor apropia.

Seara, mai ales, se recomandă purtarea unor haine care să acopere cât mai mult corpul și evitarea locurilor în care se află apă stătută.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top