Connect with us

Revistateo.ro

Remedii naturiste pentru erupțiile cutanate de pe mâini

Naturiste

Remedii naturiste pentru erupțiile cutanate de pe mâini

Erupțiile cutanate sunt inflamații ale pielii. Ușoare, sau mai severe, acestea pot afecta o zonă mică a corpului, sau una mai mare. Ele pot fi sub formă de pete albe, roșii, puncte gri sau violet. Pielea se poate descuama și în cazuri mai grave pot exista vezicule purulente. Există o mulțime de factori care pot cauza aceste erupții, de la alergii și urticarie până la infecții virale și meningită. Astăzi vorbim despre erupțiile cutanate ușoare și despre tratarea acestora în mod natural. Dacă vă aflați într-o situație mai gravă, este bine să vedeți un medic.

Fulgii de ovăz sunt cea mai bună cale de atac pentru a vindeca erupțiile de pe mâini. Pur și simplu adăugați 2 căni de fulgi de ovăz într-un vas cu apă rece și stați cu mâinile în el cam 30 de minute. Atenție! Nu frecați mâinile cu fulgii de ovăz.

CITEȘTE ȘI: AFLĂ CUM POȚI TRATA BUZELE CRĂPATE

Folosiți apă sau oțet pentru a face o pastă din bicarbonat de sodiu. Tamponați această pastă peste erupții, cu un tampon de vată curat. Țineți-o pe mâini până când apa se evaporă și pasta se usucă, apoi spălați-vă ușor cu apă caldă. De asemenea, puteți face o astfel de pastă și din amidon de porumb. Va funcționa la fel de bine.

Cataplasmele pe bază de plante ajută la reducerea erupțiilor prin creșterea fluxului sanguin și îndepărtarea toxinelor și a puroiului. Măcinați plantele și amestecați-le cu apă caldă. Formați o pastă și puneți-o într-un tifon curat. Legați tifonul și aplicați-l pe mâini. Mușețelul și găbenelele au proprietăți antibacteriene și sunt potrivite în acest sens.

Faceți un gel din pulpă de aloe vera și apă și aplicați-l pe zonele afectate. Aloe vera are proprietăți antibacteriene. Uleiul din ficat de cod funcționează foarte bine în cazul erupțiilor cutanate fungice. Spălați zona cu apă și tamponați-o cu un astfel de ulei.

Boabele de ienupăr  vindecă foarte repede. Topiți o bucată de ceară de albine, una de unt și adăugați boabe de ienupăr. Aplicați acest amestec pe erupțiile cutanate.

În cazul problemelor grave, vizita la medic este soluția cea mai indicată.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top