Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Remedii naturiste pentru arsurile solare

Arsurile solare se produc atunci când petreceți mai mult de 30 de minute fără niciun factor de protecție solară, la o temperatură minimă de 29 de grade. Iată câteva remedii naturiste pentru arsurile solare:

A. LAPTE CU CEAI DE GĂLBENELE
Încălzește puțin lapte la foc mediu și lasă-l apoi să se răcească. Amestecă-l după aceea cu un litru de ceai de gălbenele reci și ține comprese cu acest remediu pe frunte, spate, și, în general în locurile unde te-a ars soarele.

CITEȘTE ȘI: REMEDII NATURISTE PENTRU TRATAREA PROBLEMELOR RESPIRATORII
B. TĂRÂȚE ȘI FĂINĂ DE MĂLAI
Pentru a vindeca pielea arsă de soare, amestecă făina de mălai cu tărățele de grâu în apă rece și aplică apoi compoziția pe pielea fierbinte. Va avea un efect răcoritor imediat. Tărâțele de grâu vor reduce febra provocată de insolație și pielea va înceta să te mai usture.

C. PROPOLIS ȘI MIERE
Puneți comprese cu miere sau miere și propolis ori propolis pe frunte și pe spate. Înmoaie mai întâi prosopul în apă rece după care unge-te cu miere în locul afectat de soare. Pune apoi prosopul și ține-l acolo în trei serii de câte 15 minute.

D. CEAI DE SOC
Șterge-ți zona afectată cu ceai de soc. Este de preferat să îl faci la tine acasă pentru că florile și frunzele de soc contribuie la reducerea inflamațiilor cauzate de razele puternice de soare.

E. FELII DE CASTRAVETE
Aplică câteva felii de castravete pe pielea arsă și lasă-le să acționeze timp de 10 minute. Puteți să radeți castraveții și să îi amestecați cu lapte, acesta fiind un alt tratament care dă roade.

Acest articol este scris cu scop informativ și nu înlocuiește vizita la medic. Dacă întâmpinați astfel de probleme, adresați-vă medicului dermatolog.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top