Connect with us

Revistateo.ro

Remedii naturiste impotriva intepaturilor de tantar

Naturiste

Remedii naturiste impotriva intepaturilor de tantar

Vara, sa nu te intepe tantarul e un adevarat miracol! In cazul in care te trezesti plin de intepaturi si nu stii ce sa faci in afara de scarpinat, exista cateva remedii naturiste impotriva acestei probleme.

Raceste la frigider un plic de ceai verde natural inmuiat si aplica-l apoi pe zona in care ai fost intepat. Compusii activi din ceai reduc inflamatia, taninii avand efect astringent.

O alta metoda de a reduce inflamatiile produse de intepaturile tantarilor vine cu ajutorul cunoscutei plante de aloe vera. Aceasta calmeaza si vindeca diverse afectiuni ale epidermei. Aloe vera este dotata cu ”arme antiiflamatorii” care te vor face sa uiti sa te scarpini mereu la buba produsa de insectele verii. Pune in frigider un gel de aloe vera si apoi aplica-l pe zona in care ai fost intepat. Efectul: zona se calmeaza si buba descreste.

Poti folosi si banelele cuburi de gheata impotriva intepaturilor. Datorita temperaturii extrem de scazute, substantele din jurul inflamatiei amortesc, anuland procesul de inflamare in continuare. Tine gheata cu un prosop in zona umflaturilor intre 10 si 15 minute pentru a stopa cresterea bubitelor.

Daca vorbeam ca aloe vera are rol calmant, acelasi lucru il face si menta: calmeaza durerile. Se aplica frunze de menta pe intepaturi sau o pasta de menta. Si ceapa este viteaza impotriva intepaturilor de tantar. Pune o felie proaspat taiata de ceapa pe locul dureros si lasa cateva minute sa actioneze. Spala-te pe urma cu apa rece.

Cauta bine in dulapiorul din bucatarie si scoate bicarbonatul de sodiu: actioneaza foarte bine impotriva intepaturilor de tantari. Amesteci putin bicarbonat de sodiu in apa si il aplici direct pe zona inflamata. Bicarbonatul este un compus alcalin bland ce ajuta la neutralizarea echilibrului PH-ului pielii.

In cele din urma, chiar si cu ajutorul otetului iti pot neutraliza mancarimile provocate de tantari. Cel mai bun otet in acest tratament naturist este cel din cidru de mere datorita aciditatii sale slabe.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top