Connect with us

Revistateo.ro

Cum îți dai seama că înțepătura de țânțar este infectată

Sanatate

Cum îți dai seama că înțepătura de țânțar este infectată

Cum îți dai seama că înțepătura de țânțar este infectată? Ei bine, sunt mai multe aspcete care indică faptul că ceva nu este în regulă. Iată ce trebuie să știi pentru a merge la medic la nevoie.

Cum îți dai seama că înțepătura de țânțar este infectată

Țânțarii pot fi o reală problemă în timpul verii. În timp ce unele înțepături de țânțar pot trece fără nicio problemă, în cazul altora, este indicat să fim farte atenți. Unele dintre ele se pot infecta. Iată cum îți dai seama dacă acea înțepătură este infectată.

Alergiile nu sunt des întâlnite în cazul adulților. Asta deoarece în timp au dezvoltat o anumită rezistență la alergenul transmis de țânțari. Însă, în cazul copiilor, situația este diferită. Asta deoarece cei mici încă nu au rezistența necesară.

Dacă zona în care este înțepătura devine roșie, se umflă și devine dureroasă, atunci trebuie să ai grijă! Este posibil să fie din cauza alegriei. Fii atent în următoarele 12- 24 de ore. Dacă în zona respectivă apar inflamații și vânătăi, atunci poate fi vorba despre o reacție alergică.

De regulă, simptomele trec de la sine, după câteva zile. Și nu este necesar tratamentul din partea medicului. Cu toate acestea, dacă simptomele se agravează sau sunt însoțite de stări de rău, trebuie să iei măsuri! Mergi imediat la medic!

CITEȘTE ȘI: Mirosurile care alungă țânțarii. Ce trebuie să faci?

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună soluție împotriva țânțarilor și a gândacilor de bucătărie

Printre cele mai comune simptome ce apar după înțepăturile de insecte sunt umflăturile de pe piele. Acestea pot deveni roz, roșii sau pot duce la apariția mâncărimii. Conform Academiei Americane de Alergie, Astm & Imunologie, contactul cu țânțarul trebuie să fie de cel puțin șase secunde pentru a apărea reațciile, indifernet dacă sunt sau nu sunt unele periculoase.

Printre simptomele ce indică o boală gravă transmisă de înțepătura acestor insecte se numără: febra, greața, durerea de cap, slăbiciunea musculară, confuzia și vărsăturile.

Dacă apar aceste simptome după înțepătura de țânțar, mergi imediat la medic pentru a afla despre ce este vorba.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top