Connect with us

Revistateo.ro

RELIGIA ÎN ȘCOLI - Decizie de ultimă oră

Stiri

RELIGIA ÎN ȘCOLI – Decizie de ultimă oră

Ministerul Educației a luat o decizie de ultimă ore privind religia în școli. După protestele organizațiilor nonguvernamentale împotriva îndoctrinării religioase a micuților, Ministerul Educației a hotărât ca începând cu anul școlar 2015-2016 elevii să poată opta pentru a participa sau nu la ora de religie, pe baza unei cereri formulate și aprobate.

„Susţinem ideea să se facă cerere pentru participarea la ora de religie o singură dată pe ciclu, primar, gimnazial liceal, cu excepţia acestui an, când se impun măsuri tranzitorii”, susține ministrul Educației, scrie realitatea.net.

CITEȘTE ȘI: ÎNCĂTUȘATĂ ÎN RELIGIE – CE NU ARE VOIE SĂ FACĂ ACEASTĂ FEMEIE DE 18 ANI

Ora de religie va deveni materie opțională din 2015, și asta după ce Curtea Constituțională a decis că obligația ca un elev să formuleze o cerere dacă nu dorește să participe la ora este neconstituțională. Astfel că, de data aceasta elevii vor fi nevoiți să scrie o cerere dacă VOR să participe la ora de religie, și nu dacă nu doresc să facă acest lucru.

Decizia luată de Curtea Constituțională pe 12 noeimbrie 2014 a scandalizat opinia publică și Biserica Ortodoxă Română. Practic, Curtea a stabilit că dreptul la opinie și confesiune religioasă (inclusiv lipsa uneia) trebuie respectat de instituțiile de învățământ.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top