Connect with us

Revistateo.ro

Regele Mihai I al Romaniei, cetatean de onoare in Alba

Inedit

Regele Mihai I al Romaniei, cetatean de onoare in Alba

Regele Mihai I al Romaniei a devenit cetatean de onoare al comunei Stremt din judetul Alba, placheta fiind inmanata prinicipelui Radu, care s-a aflat ieri in Parcul Regal de pe Valea Geaogiului. La evenimentul de inmanare a titlului de cetatean de onoare au participat satenii si consilierii locali.

Festivitatea a inceput cu intonarea imnului regal, ridicarea drapelului dupa care a urmat o slujba religioasa. Regele Mihai a fost anuntat inca din luna august ca este cetatean de onoare al comunei Stremt, insa abia acum si-a ridicat titlul, prin Principele Radu. Acesta a afirmat in fata oamenilor prezenti la eveniment ca regele este extrem de incantat si multumeste pentru titlul acordat.

„Daca Coroana Romana, in 150 de ani atat de grei, reuseste sa-i inspire pe cei de astazi atat de vibrant precum o face este datorita legaturii ei cu cea mai profunda parte a societatii romanesti — comunitatea mica. De aceea, veti gasi in toate satele si comunele Romaniei o urma de regalitate de la una din cele cinci generatii de pana acum si tot asa, invers, in inima membrilor familiei regale veti gasi multe reprezentari spirituale, sentimentale ale comunitatilor din tara”, a marturisit Principele Radu in fata localnicilor si a consilierilor locali.

Principele Radu a mai participat, pe langa ceremonia de inmanare a acestui titlu nobil, la mai multe evenimente organizate de Ziua Regalitatii la Alba Iulia, la 92 de ani de la incoronarea ca suverani ai Romaniei Mari a Regelui Ferdinand si Reginei Maria. Programul a continut un serviciu religios, sustinut la Cetadrala Reintregirii, un vernisaj al expozitiei „Comoara regasita. Portretele regale de la Alba Iulia” dar si un concert simfonic sustinut de Filarmonica de Stat de la Sibiu.

Regele Mihai a primit acest titlu dupa ce primarul comunei Stremt a stat de vorba cu unul dintre cei mai varstnici localnici, Ioan Patranjan (88 de ani), fost sef al Garzii Regelui Mihai.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top