Connect with us

Revistateo.ro

Reduceri CFR de Ziua Indragostitilor

Stiri

Reduceri CFR de Ziua Indragostitilor

Compania CFR da o veste placuta indragostitilor! De ziua lor, calatoriile cu trenul vor fi mai ieftine cu 50%.

CFR Calatori pune in vanzare bilete la jumatate de pret pentru cupluri in zilele de 14 si 24 februarie. Campania „IR Special/Oferta pentru 2” este valabila doar pentru cele doua zile, transmite compania, noteaza hotnews.ro.

Reducerea este valabila pentru calatoria la clasa 1 si a 2-a. Biletele sunt disponibile doar la casele de bilete din statiile CFR din tara.

Aceasta oferta vizeaza anumite trenuri si nu se cumuleaza cu alte oferte, se mai arata in comunicatul transmis de companie. Tariful se achita integral.

Ziua Indragostitilor, pe 14 februarie

Ziua Indragostitilor are loc an de an pe 14 februarie. Desi Sfantul Valentin este o sarbatoare importata din Occident, a reusit sa eclipseze Dragobetele, ziua indragostitilor la romani. CFR Calatori a decis sa faca oferta pentru ambele sarbatori, iar cuplurile pot beneficia de bilete reduse in ambele zile.

Etnologul Nicolae Constantinescu de la Universitatea din Bucuresti sustine ca despre Dragobete nu exista atestari documentare mai indepartate de secolul al XIX-lea, „ceea ce nu inseamna mare lucru pe scara timpul”.

CITESTE SI: Prima impadurire. Romanii pot primi 6.000 de euro de la stat

In cartea „Obiceiuri populare de peste an – Dictionar”, Ion Ghinoiu asociaza numele de Dragobete cu un personaj din mitologia romaneasca. Acesta e descris astfel: „zeu tanar al Panteonului autohton cu data fixa de celebrare in acelasi sat, dar variabila de la zona la zona, patron al dragostei si bunei dispozitii pe plaiurile romanesti”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top