Connect with us

Revistateo.ro

Ramona Suman, lider la compania LR Health&Beauty, a dezvaluit secretele din spatele unei femei de succes din societatea noastra.

Stil de viata

Ramona Suman, secretele din spatele unei femei de succes

Ramona Suman este o femeie de succes din Romania, in varsta de 36 de ani. Ea este lider la compania LR Health&Beauty. Ramona Suman a raspuns intrebarilor noastre si ne-a dezvaluit povestea din spatele unei femei de succes in societatea noastra.

“Astazi stam de vorba cu Ramona Suman. Imi pare bine ca ne-am intalnit, Ramona ! Te rog spune-mi cate ceva despre tine!”

Buna ziua dragii mei, va multumesc pentru aceasta invitatie, ma simt onorata si speciala. Ramona Cristina Suman este numele meu, locuiesc in Brasov, am 36 ani. Sunt fiica, sunt sora si sunt sotia unui om minunat, iar de curand mi s-a implinit un vis mare, pot spune pentru prima data cu emotie si cu bucurie ca sunt viitoare mamica.

In urma cu cativa ani buni m-as fi prezentat ca o persoana foarte timida, dar nu mai este cazul. Sunt un om obisnuit, simplu, care s-a provocat tot timpul pentru a se descoperi (chiar daca atunci nu stia ca asta face). De cand am terminat facultatea si am intrat in campul muncii, in domeniul vanzarilor, m-am descoperit pe mine treptat. Apoi am descoperit ca imi place foarte mult sa interactionez cu oamenii, sa socializez cu ei, sa ii descopar cu bune, cu rele si sa-i accept asa cum sunt. Atat de mult am iubit aceasta activitate incat mi-am ales sa o am si acum ca job principal.

“De ce crezi ca te-am ales pe tine pentru acest interviu?”

Trebuie sa recunosc ca am ramas uimita ca eu am primit o asemenea invitatie, ba mai mult m-am emotionat foarte tare si in acelasi timp m-am simtit extraordinar de bine. Sa vad daca reusesc sa ghicesc de ce m-ati ales pe mine, hmm…

Pentru ca sunt un om simplu, care a ales sa contibuie la calitatea vietii lui si a familiei lui, dar si la calitatea vietii celor din jur?

Pentru ca am ales sa lucrez cu oamenii intr-un mod diferit, astfel incat experienta si dezvoltarea mea personala sa-i ghideze si pe ei, in a-şi descoperi potentialul, asa cum l-am descoperit si eu pe al meu?

Pentru ca am ales sa dezvolt echipe de succes si pentru ca sunt un OrgaLeader de succes in cadrul companiei LR Health&Beauty?

Da, toate acestea ma reprezinta. Insa nu as putea sa fiu eu cu adevarat, fara sustinerea familiei. Dezvolt aceasta activitate impreuna cu sotul meu, facem o echipa extraordinara, atat in plan personal, cat si in plan profesional. Iubesc o vorba din popor care spune foarte multe „Unde-s doi, puterea creste”.

“ Multi oameni cred ca a fi de succes inseamna in primul rand bani. Tu nu ne-ai spus nimic de bani. Te consideri bogata?”

Da! Sunt un om bogat, pentru ca sunt sanatoasa. Sanatatea este cea mai mare bogatie a omului. Stiu ca pare un cliseu, dar daca ne conectam putin cu o situatie, putem realiza ca se intampla sa ai toti banii din lume si sa nu te mai poata ajuta cu nimic.

Din acest motiv consider ca este un lucru vital, sa ai grija de tine in permanenta, chiar din tinerete, nu doar atunci cand s-a pus un diagnostic si numai atunci realizezi ca esti in stare de orice, esti dispus sa faci orice iti spune doctorul, numai sa te vindeci.

Atunci cand ai sanatate, ai tot ce iti trebuie sa faci si bani. Ai motivatie, ai determinare, angajament si ambitie sa reusesti in tot ceea ce tu ti-ai propus. Aici nu este vorba de noroc, ci pur si simplu de alergerile pe care tu le faci, de ceea ce tu iti doresti pentru tine si familia ta. Asta ne-a determinat sa dezvoltam afacerea LR inca de la inceput, oricum foloseam produse de sanatate si ingrijire, dar nu de aceeasi calitate germana.

Pot marturisi ca LR a dat un nou sens vietii mele!

”Te rog sa dezvolti ideea, nu imi este foarte clar cum se leaga lucrurile”

Din punctul meu de vedere, a fi bogat inseamna sa poti sa faci ce vrei atunci cand vrei, dar pentru asta in primul rand trebuie sa fii sanatos, asa cum spuneam mai devreme. Iar apoi sa te bucuri de toate lucrurile din jurul tau, asa cum sunt ele. Iar asta inseamna sa ajungi la un nivel de a te intelege pe tine insuti si de a-i intelege si de a-i accepta pe cei din jurul tau asa cum sunt.

Acest nivel de dezvoltare personala este unul construit in timp, este unul cu multe beneficii care se dezvolta pe zi ce trece. Nu eram azi cine sunt, fara sa investesc in mine, fara sa ma cunosc pe mine, fara sa ma descopar.

“Este greu sa dezvolti o astfel de afacere?”

Depinde ce se intelege prin „este greu?”. Atat timp cat vorbim despre produsele pe care eu le folosesc zilnic, care sunt fabricate in Germania, certificate anual de cele mai severe institute, putem spune ca nu este greu deloc. Doar ca ai nevoie de timp si de rabdare. Ai nevoie de timp ca oamenii sa te asculte, sa intre in contact cu produsele, apoi nu mai este „cale de intoarcere” ei raman cuceriti de calitatea lor.

De exemplu, daca ai o anumita nevoie si dupa ce ai incercat toate variantele posibile gasite in cele mai mari magazine, tot nu s-a rezolvat, apoi descoperi printre produsele noastre produsul pe care il cautai si problema s-a rezolvat dupa cateva folosiri, cu siguranta vei incepe inevitabil sa vorbesti despre el. Si uite asa se duce vorba de la om la om, despre calitatea si beneficiilor produselor LR. Si in felul acest oamenii aleg sa faca un bine si aleg sa arate produsele mai departe la prietenilor, astfel construindu-si propria afacere.

Daca iti doresti cu adevarat sa te dezvolti, nu ai cum sa nu reusesti!

”Ok, dar cum convingi oamenii sa intre in aceasta afacere?”

Nu e vorba despre a-i convinge pe ceilalti, ei se conving singuri. Eu nu fac altceva decat sa le arat ceea ce eu fac in fiecare zi, nu le vand promisiuni, le ofer informatii, il sprijin, ii ghidez, dupa care fiecare alege ceea ce i se potriveste.

Sunt oameni care aleg sa schimbe magazinul si sa isi comande produse pentru ei si familia lor. Sunt persoane care doresc sa le comande pentru ei, dar aleg sa le arate prietenilor lor, dar sunt si persoane care doresc sa isi dezvolte o cariera care sa le ofere libertatea de a lucra oricand, de oriunde, fara sa fie limitati de un program sau de un sef.

”Tu cum ai reusit?”

Imi vine acum in minte un exemplu pe care l-am experimentat de-a lungul timpului. Sunt doua categorii de oameni, unii care asteapta sa vada si apoi incep sa creada, dar sunt unii oameni care cred, fara sa astepte sa vada. Din fericire noi facem parte din a doua categorie. Am simtit ca putem face aceasta afacere in Romania, am vazut perspectiva, mai ales ca LR functiona de atatia ani in alte 27 de tari.

Pot spune aici ca inceputul a fost mai greu. Atat noi, cat si compania eram la inceput si ne-a luat ceva timp sa invatam ceea ce avem de facut, sa intelegem cum functioneaza planul de marketing, sa descoperim reteta succesului in tara noastra, si uite ca am reusit. De la inceput ne-am îndeplinit pentru prima data un vis, in doar 3 luni jumate, am atins un prim nivel si am primit o masina VW Polo.

In afacerea noastra sta la baza puterea exemplului si asta ne-a tinut pe noi conectati mereu cu LR. Dupa ce ne-a fost inmanata prima masina, am reusit sa mai construim in echipa noastra alte echipe care au ajuns la acest nivel, care isi conduc propriile masini LR.

Apoi, anul 2015 a fost un an in care am zis DA, este momentul nostru, si asa a fost. Am reprezentat LR Romania la Berlin, la intalnirea globala a liderilor, alaturi de alti 3.000 de parteneri. Am avut ocazia sa petrecem alaturi de starurile noastre internationale la petrecerea aniversara 30 ani LR. Am avut 3 obiective mari pe care le-am realizat cu mare bucurie, frumusetea a fost ca am furat startul urmatorului an inca din luna decembrie 2015 si am inceput calificarea pentru nivelul de OrgaLeader.

Iar anul 2016 a inceput in forta atat pentru noi, cat si pentru echipa noastra. A fost un An Olimpic plin de provocari, de oameni dornici sa performeze, sa se autodepaseasca, iar pentru noi a însemnat câştigarea titlului de OrgaLeader şi a celei de-a doua maşini LR, un Mercedes, primul Mercedes LR acordat in Romania. Si cum spuneam, ca puterea expemplului sta la baza afacerii, la scurt timp dupa noi, inca doi lideri LR au primit propriul automobil Mercedes. Si asta a fost doar inceputul!

Apropo de dezvoltarea personala, de ceea ce am devenit prin si cu LR. Daca mi-ar fi spus cineva in urma cu ceva ani ca eu o sa repezint Romania la o conferinta a liderilor din 6 tari, ca eu o sa le vorbesc despre istoria noastra, ca eu o sa ajung sa motivez oameni, familii prin ceea ce eu sunt, nu l-as fi crezut niciodata. Nu puteam sa ma vizualizez atunci in acele posturi.

“Ce sfat mi-ai da daca maine as vrea sa ma apuc si eu de o astfel de afacere?”

In primul rand este foarte important DE CE vrei sa faci aceasta afacere. Este primul lucru pe care fiecare om trebuie sa si-l stabileasca. E usor sa spui „mi-ar placea si mie” sa fac ce faci tu sau „mi-ar placea si mie sa primesc un Mercedes”. Eu te-as sfatui sa iti adresezi intrebarea asta de cel putin 10 ori: „De ce vreau sa fac afacerea LR?”. Si atunci vor iesi la iveala raspunsurile tale autentice, cele care conteaza, cele care te vor face sa iesi din casa dupa o zi nebuna la munca pentru inca o prezentare, fie ca e ger sau soare afara.

„Ce inseamna pentru tine sa fii femeie?”

Buna intrebare! Chiar nu m-am intrebat niciodata. Este minunat sa fii femeie, nu m-as vedea altfel. Dar pe cat de minunat este, mie personal imi este foarte greu sa descriu in cuvinte ce inseamna asta.

Totul pleaca de la cat de mult te iubesti tu pe tine, cat de mult te accepti asa cum esti si mai ales cat de mult iti dai voie sa te descoperi pe tine. Cel putin eu asta am descoperit la mine si aceasta descoperire pe mine m-a facut sa ma simt femeie in fiecare zi.

„Cat de greu/sau usor este sa fii femeie in societatea noastra?”

Din punctul meu de vedere nu, nu este greu sa fii femeie in societatea si in vremurile noastre. Societatea de astazi este mult mai deschisa si accepta mult mai usoar ca femeia este puternica si deosebita.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top