Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

RACEALA IN TIMPUL SARCINII: 6 lucruri la care viitoarele mamici trebuie sa fie atente

Stiati ca exista mai mult de 200 de virusuri care pot cauza raceala? Aceasta este periculoasa pentru orice om, nu mai vorbim de femeile insarcinate.

Femeile insarcinate sunt mai predispuse la raceala si asta din cauza complicatiilor care apar mai ales cand se schimba anotimpul. Sarcina suprima sistemul imunitar, fapt pentru care e important sa stii urmatoarele lucruri.

RACEALA IN TIMPUL SARCINII – 6 LUCRURI DE NOTAT:

1. ATENTIE LA ALIMENTATIE

Simptomele de raceala sunt mai puternice in perioada sarcinii, avertizeaza medicii. Un tratament inadecvat sau superficial poate dauna atat mamei cat si copilului.

CITESTE SI: Cum combate raceala Monica Tatoiu cu REMEDII NATURISTE. Femeia de afaceri a vorbit deschis si despre MENOPAUZA

CITESTE SI: REMEDIU DE TOAMNA: Cu ce trebuie sa combini ceapa LA PRIMA ORA A DIMINETII ca sa tii raceala departe

RACEALA IN TIMPUL SARCINII. Se recomanda consumul de lichide proaspete, legume fierte si multe citrice.

2. RACEALA POATE FI FATALA

Daca in primele 12 saptamani de sarcina mamica are febra de peste 38,5 grade exista inclusiv riscul de a pierde copilul. O alta cauza a febrei poate fi nasterea bebelusului cu malformatii, sustin ginecologii.

3. SI INFECTIILE IN GAT POT AFECTA SARCINA

Nu doar febra si frisoanele sunt un semnal de alarma pentru sanatatea mamicilor si a bebelusilor lor. Infectiile in gat care apar dupa primele 12 saptamani critice.

Nici infectiile in nas nu sunt mai putin periculoase pentru gravide caci simptomele in timpul racelii pot varia de la dureri de cap, tremuraturi si nas infundat la tuse si dureri abdominale severe.

4. TRANSPIRATIA ESTE DE BUN AUGUR

Multe femei insarcinate se sperie daca transpira excesiv in timpul racelii. Medicii spun ca transpiratia este o metoda de autovindecare deoarece se elimina toxinele din organism.

5. ODIHNA E MAMA TUTUROR REMEDIILOR

Organismul lupta cel mai bine impotriva bacteriilor atunci cand se odihneste. Gravidele nu trebuie sa se impacienteze foarte tare atunci cand racesc in timpul sarcinii deoarece isi pot agrava singure boala.

Este nevoie in primul rand de hidratare (cel putin 8 pahare de apa, suc de fructe sau ceai de plante si lamaie) si mult somn.

6. RACEALA POATE SCADEA POFTA DE MANCARE

Sistemul imunitar este slabit si nu stie sa iti spuna ca are nevoie de mancare sanatoasa. Creierul este pacalit de virusuri si bacterii si nu transmit informatia reala despre starea de sanatate a pacientei.

Femeile insarcinate trebuie sa se alimenteze de cel putin 5-6 ori pe zi. Hranirea organismului nu trebuie oprita in niciun moment, intrucat asta poate periclita sanatatea bebelusului.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top