Connect with us

Revistateo.ro

A pus o camera de supraveghere in dormitorul copilului. A doua zi, au chemat preotul

Inedit

A pus o camera de supraveghere in dormitorul copilului. A doua zi, a chemat preotul

O femeie din Statele Unite ale Americii a trait socul vietii sale dupa ce a vazut ce a filmat camera de luat vederi in camera micutei.

Femeia a fost nevoita sa cheme preotul pentru ca nu a mai pomenit asa ceva. A instalat o camera de supraveghere in camera nepoatei ca sa vada daca are un somn linistit, mai ales ca in ultima vreme dormise foarte prost si avea inceput de gripa.

Matusa ei era deja racita si nu voia sa stea in aceeasi camera cu fetita, iar parintii erau plecati si nu puteau sta cu ea.

A doua zi, la cafea, femeia s-a uitat peste imagini, iar in primele minute nu a vazut nimic care sa ii atraga atentia. Dupa aceea, exact cand sa inchida videoclipul, a observat ca micuta se ridica in maini si sta asa cateva secunde.

A pus o camera de supraveghere in dormitorul copilului. A doua zi, au chemat preotul

A pus o camera de supraveghere in dormitorul copilului. A doua zi, au chemat preotul

Credea ca este o chestiune de moment, insa minutele treceau si fetita continua sa stea in cap. Ore intregi a stat asa, iar matusa s-a speriat. Practic, nepoata ei dormise in cap, lucru pe care nu l-a mai vazut niciodata, mai ales ca e prima oara cand are grija de copii.

A chemat preotul

„Este prima data cand am grija de un copil si nu stiu ce am facut gresit, insa nepotica mea dorame, acum, in cap. Sa-i chem pe parinti sau sa chem exorcistul?”, a intrebat ea mai in gluma, mai in serios, pe reteaua de socializare Twitter.

Fotografia pe care a postat-o a strans 55.000 de aprecieri si 115.000 de persoane au distribuit imaginea, scrie site-ul mashable.com. Femeia a chemat preotul, insa acesta nu a observat nimic ciudat la comportamentul micutei.

Citeste si: cat de bine este sa ai doua prenume. Ce spune Biserica despre asta

Foarte multe persoane au doua prenume in buletin si li se pare normal sa fie asa.

Unii poarta un prenume ales de parinti si unul ales de nasi, ori doar ales de parinti.

Oricum ar fi, copiii aleg apoi cum sa fie numiti in societate. In traditia populara, insa, erau copii cu doua nume atunci cand erau botezati de doua ori.

Pentru a fi feriti de boli si de duhurile rele, copiii bolnavi treceau printr-un nou botez si astfel aveau doua prenume. Atunci se schimba numele copilului, pentru a insela destinul acestuia.

„Cand un copil zace de boala grea si indelungata, mai ales insotita de spasmuri, mamele schimba numele bolnavului, crezand ca prin aceasta ar ascunde oarecum copilul de spiritul cel rau, carele, dupa credinta lor, duce boala”, scrie crestinortodox.ro.

Cat de bine este sa ai doua nume. Ce spune Biserica despre asta

Si in „Baltagul”, protagonista, Vitoria Lipan, vorbeste despre sotul sau, care a primit numele Gheorghita, dupa ce s-a imbolnavit. In familie, aceasta nu ii spunea Nechifor ca ceilalti, ci dupa cel de-al doilea nume primit.

Si in Oltenia, se obisnuia ca dupa ce o femeie nastea mai multi copii morti, atunci cand nastea un copil sanatos sa ii puna numele dupa cel mort.

Biserica ortodoxa nu accepta al doilea botez

In Biserica Ortodoxa, botezul nu se repeta. In acest sens, canonul 47 apostolic mentioneaza:

„Episcopul sau presbiterul daca ar boteza din nou pe cel ce are botezul cu adevarat sau daca nu ar boteza pe cel spurcat de catre eretici (cei fara credinta adevarata) sa se cateriseasca, ca unul care ia in ras crucea si moartea Domnului si nu deosebeste preotii adevarati de preotii mincinosi”.

Subiecte pe aceeasi tema: Ce spune datina despre persoanele cu două nume

Fiecare persoană poartă cel puțin un nume. Numele reprezintă modul nostru de a fi recunoscuți de ceilalți, iar Biserica îl cheamă pe om după numele cunoscut de Dumnezeu, adică cel primit prin Botez (prenumele, cu alte cuvinte).

Ce spune datina despre persoanele cu două nume
O tradiție veche din Țara Românească spunea că părinții care schimbă numele unui copil bolnav vor alunga în acest mod bolile și toate duhurile rele care se adună în viața acestuia.

Părintele Simion Marian, unul din cei mai cunoscuți folcloriști români, susține că pe vremuri, femeile își vindeau între ele copiii mai ales dacă erau bolnavi. Superstițioșii credeau că prin acest fel diavolul va pieri definitiv, iar apoi mamele își răscumpărau copiii.

Practic, este recomandat să se pună două prenume pentru că cel de-al doilea apără primul nume, fiind astfel o protecție în fața sorții neprielnice.În Biserica Ortodoxă însă, singurul botez valid este cel făcut la câteva luni de la naștere (atunci când decid părinții), săvârșit în numele Sfintei Treimi. Preoții nu au voie să repete botezul căci acesta este un eveniment unic în fața omului.

Totodată se spune că persoanele care poartă mai mult de două prenume sunt extrem de norocoase, întrucât fiecare din acestea reprezintă încă o șansă în viață. Persoanele care au un singur nume, potrivit superstițiilor, trebuie să se zbată mai mult ca să obțină ce își doresc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top