Connect with us

Revistateo.ro

Pui la tigaie cu rosii si usturoi

Pui

Pui la tigaie cu rosii si usturoi

Ingrediente
Pentru 2 portii indestulatoare iti trebuie:
1. 2 pulpe intregi de pui (adica doua superioare si doua inferioare)
2. o conserva de rosii intregi despielitate in suc propriu (250 gr)
3. 80 ml ulei
4. optional 2 linguri de faina
5. o capatana de usturoi
6. jumatate de pahar de vin alb
7. o legatura de patrunjel
8. o legatura de marar
9. sare, piper, condimente pentru pui

Mod de preparare
Ceapa calita poate sa nu placa tuturor, mai ales daca nu este bine facuta. Exista diferite moduri de a face ceapa gustoasa in retetele culinare. Un astfel de exemplu este ostropelul cu pui si rosii intregi, sos si usturoi.

Tai rosiile, puiul si usturoiul precum in fotografia articolului, le stergi cu un servet de hartie, le condimentezi si le pui la prajit in uleiul incins.

Dupa vreo 10 min se scot pulpele pe o farfurie iar in uleiul incins se pune faina si se amesteca pana se face ca o pasta. Acest pas – cu faina – nu este obligatoriu, are rolul de a inchega mai bine sosul.

Se adauga apoi usturoiul taiat si rosiile cu tot cu sucul din conserva, plus jumatate de pahar de vin. pun la loc pulpele si se mai lasa sa fiarba totul pana cand carnea este bine patrunsa. Daca scade prea mult, mai poti adauga putina apa. Spre final se adauga mararul si patrunjelul tocat. Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Pui

To Top