Connect with us

Revistateo.ro

Articole

Cea mai bună rețetă de șnițele din piept de pui

Șnițelele sunt preparatele care ne însoțesc la masă aproape în fiecare săptămână. Fie că sunt făcute din carne de pui sau carne de porc, aceste preparate culinare provenite din Germania (Schnitzel în limba germană) merg de minune în orice sezon cu diferite garnituri: orez, cartofi piure sau salate asortate.

Pentru a obține cele mai gustoase șnițele de pui ai nevoie de următoarele ingrediente: două bucăți de piept de pui, 150 de grame de fulgi de porumb mărunțiți, o linguriță de pudră de usturoi, o linguriță de pătrunjel mărunțit, o lingură de lapte, două ouă, boia de ardei, ulei și sare.

Cum se prepară?

1. În primul rând, sparge ouăle într-un bol și adaugă laptele. Bate-le timp de un minut cu viteză.

2. Apoi, amestecă fulgii de porumb, sarea, boiaua de ardei iute, pudra de usturoi și pătrunjelul.

3. Trece apoi fiecare felie de carne prin compoziția de ou. Lasă bucățile de carne să se scurgă apoi trece-le prin mixul preparat din fulgii de porumb și condimente.

Cum dezgheți carnea de pui pentru a nu te îmbolnăvi

Multe persoane gătesc și consumă carne de pui. Însă, foarte puține știu cum se dezgheață corect, astfel încât să nu acumuleze bacterii care dăunează sănătății. Află ce trebuie să faci.

Deși carnea de pui este un aliment care îngheață imediat, trebuie să ai grijă când o dezgheți. Este nevoie de mai mult timp pentru a o dezgheța. Cei care gătesc carnea de pui trebuie să aibă grijă în momentul în care o dezgheață. Nu trebuie să folosească apă clocotită și nici cuptorul cu microunde.

CITESTE SI: Rețetă chinezească: Sfeclă pentru întărirea sistemului imunitar

Rețetă de castraveți murați. Sfaturi practice de la o gospodină cunoscută pe Internet – VIDEO

Când este dezghețată în cuptorul cu microunde, carnea de pui își pierde proprietățile. Spre exemplu, nu va mai conține un număr mare de proteine, așa cum ar trebui. Însă, dacă optați pentru această metodă, atunci trebuie să știți că este bine să gătiți cât mai repede carnea. De asemenea, după ce este supusă acestui proces, nu mai poate fi recongelată.

Cea mai sănătoasă și mai indicată metodă prin care se poate dezgheța carnea este să fie ținută la frigider. Însă, pentru a fi dezghețată în totalitate, carnea de pui trebuie ținută în frigider cel puțin 24 de ore.

O altă modalitate prin care poți dezgheța carnea este să folosești apa rece. Dar trebuie să ții cont de faptul că apa trebuie să fie schimbată la fiecare jumătate de oră.

Carnea nu trebuie să fie decongelată la temperatura camerei. De asemenea, nu trebuie să fie folosită apa caldă. Asta pentru că alimentul nu va mai avea aceleași calități care aduc beneficii organismului. Dacă va fi decongelată astfel, atunci carnea de pui va acumula mai multe bacterii. Mai ales vara, când temperaturile sunt foarte ridicate.

Un alt lucru care trebuie menționat este acela că este bine ca alimentul să fie congelat în cantități mai mici. Asta pentru că după decongelare nu este bine să fie recongelată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Articole

To Top