Connect with us

Revistateo.ro

Psihiatrul Florin Tudose a murit

Stiri

Psihiatrul Florin Tudose a murit

Doctorul Florin Tudose, unul dintre cei mai cunoscuti psihiatri din Romania, a fost gasit fara suflare in cursul zilei de duminica.

La faţa locului a ajuns şi un echipal de la SMURD Bucureşti.

Trupul neînsufleţit al psihiatrului Florin Tudose a fost transportat la morga spitalului din Urziceni.

Florin Tudose se afla în evidenţele medicilor de mai mulţi ani cu afecţiuni medicale, el suferind de hipertensiune arterială.

Deşi nu există suspiciuni privind eventuala comitere a unor infracţiuni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa a deschis în acest caz dosar penal pentru moarte suspectă, potrivit prevederilor legale în astfel de situaţii.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Slobozia, SAJ a fost solicitat la ora 13, 20 să intervină în cazul unei persoane căzute la pământ în localitatea Coşereni, o ambulanţă ajungând la locul respectiv în aproximativ trei minute, bărbatul fiind în stop cardio-respirator.

După câteva zeci de minute de manevre de resuscitare, a fost declarat decesul.

Florin Tudose era şeful Clinicii de psihiatrie la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), profesor universitar şi doctor în ştiinţe medicale.

Florin Tudose a înfiinţat şi organizat împreună cu prof. dr. C. Gorgoş primul centru de sănătate mintală din România, în 1980. De asemenea, a înfiinţat şi primul serviciu de psihiatrie de legătură, devenit centru de referinţă pentru reformă în psihiatrie din România, în 1995.
Sursa: Gandul

1 Comment

1 Comment

  1. Nica

    2014-10-12T17:19:39+03:00 at 2014-10-12T17:19:39+03:00

    Un om deosebit care a scris despre psihiatrie in termeni accesibili. Eu am reusit sa ma cunosc mai bine citindu-i cartile si am reusit sa trec prin multe fara s-o iau razna.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top