Connect with us

Revistateo.ro

Lovitură pentru românii care vor să-și ia locuință prin Programul Prima Casă.

Stiri

Programul Prima Casa se modifica. Bucurie mare pentru salariati

Programul Prima Casa se modifica. Isi vor putea cumpara casa cu ajutorul acestui program lansat in perioada guvernului Boc doar cei care au venituri mai mici decat salariul mediu pe economie, adica 2.000 de lei. Dezvaluirea a aparut in urma verificarii unui document numit Strategia Nationala pentru Locuire, realizat de Ministerul Dezvoltarii, scrie stirileprotv.ro.

Programul Prima Casa va fi accesibil doar persoanelor care castiga mai putin de 2.000 de lei, de anul viitor. „Opinia mea este ca acest program trebuie restrans la cazuri sociale, cazuri care au nevoie de implicarea statului in a obtine garantii pentru achizitia unei locuinte, dar n-as merge pe modelul actual in care are practic acces oricine”, sustine Dragos Nechifor, manager de companie de brokeraj pentru stirileprotv.ro.

Vestea buna are si partea ei proasta. O rata de 1.200 lei pe luna ar fi imposibil de platit de o persoana care castiga mai putin de 2.000 de lei la fiecare 30 de zile. Cei care s-a incadra la Prima Casa ar putea cumpara doar locuinte mici, de maximum 45.000 de euro pentru care rata ar fi undeva la 900-950 lei.

Ce se intampla cu pensiile in urmatorii 14 ani

Cum te pot afecta furtunile geomagnetice in aceasta vara. NASA a facut anuntul!

In acelasi proiect denumit Strategia Nationala pentru Locuire, conform unor surse, se prevede si o crestere a taxarii de la 5 la 19% pentru cei cu venituri sub 2.000 de lei care aleg sa isi cumpere o casa prin banca. Noul program Prima Casa va duce si la schimbarea legii locuintei, astfel incat Guvernul sa interzica locuirea in caldiri nesigure, cu risc seismic ridicat sau conditii sanitare precare.

Documentul va fi lansat in dezbatere publica va propune statului sa aiba intaietate la cumpararea cladirilor de tip monument istoric, a celor nelocuite, parasite, degradate.

Numai in anul 2015, creditele luate pentru programul Prima Casa au crescut cu 40%, dupa o perioada de stagnare in primii ani de dupa criza. Iesirea din recesiune a dat o mica speranta romanilor, desi bancile continua sa fie sceptice si sa impuna o serie de conditii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top