Connect with us

Revistateo.ro

PRIMA VICTORIE A ROMÂNILOR DIN DIASPORA. Ministrul de Externe ȘI-A DAT DEMISIA

Inedit

PRIMA VICTORIE A ROMÂNILOR DIN DIASPORA. Ministrul de Externe ȘI-A DAT DEMISIA

Românii din Diaspora au protestat în ziua votului din primul tur al alegerilor prezidențiale pentru că autoritățile române nu au organizat suficient de bine scrutinul astfel încât să poată vota toți cei care s-au prezentat la vot. În semn de solidaritate, mii de românii au ieșit în stradă ieri și sâmbătă, 8 noiembrie, pentru a cere demisia ministrului de Externe. Astăzi, ministrul și-a dat demisia după întregul scandal.

Ministrul de Externe a fost acuzat în repetate rânduri că a dezinformat opinia publică în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Diaspora. Titus Corlățean și-a dat demisia după ce declarase că nu este de competența ministerului pe care îl conduce să creeze noi secții de votare în Diaspora, contrazis ulterior de Biroul Electoral Central.

CITEȘTE ȘI: EU YES LA VOT

Londra este doar unul din orașele unde românii din Diaspora au ieșit să protesteze pentru libertate, pe 9 noiembrie

Ministrul de Externe Titus Corlățean și-a prezentat demisia la ora 11:30, într-o conferință de presă. Titus Corlățean este jurist și politician român, născut pe 11 ianuarie 1968 la Medgidia, județul Constanța. Acesta este vicepreședinte al Partidului Social Democrat și este ministru de Externe din august 2012, în cabinetul Ponta. Corlățean a intrat în politica mare în anul 2001. În 2003 avea să devină secretar de stat pentru românii de pretutindeni, iar în noiembrie 2007, ca deputat, a inițiat o lege care vine în sprijinul românilor de pretutindeni.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top