Connect with us

Revistateo.ro

Prima impadurire. Romanii pot primi 6.000 de euro de la stat

Stiri

Prima impadurire. Romanii pot primi 6.000 de euro de la stat

Statul roman este dispus sa le dea romanilor 6.000 de euro pentru ca tara sa isi recupereze padurile. Programul denumit de presa Prima impadurire aduce cate 6.000 de euro pentru fiecare hectar impadurit.

In fiecare an in tara noastra dispar ilegal 60.000 de metri cubi de lemn, adica 3 hectare in fiecare ora, informeaza Stirile PRO TV. Din cauza acestei situatii fara precedent, statul a ales sa vina cu o solutie pentru ca Romania sa nu rugineasca.

Un program cu restrictii

Prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, guvernantii doresc sa ii convinga pe romani sa-si impadureasca terenurile agricole aflate in paragina.

Toti proprietarii de terenuri agricole vor primi cate 6.000 de euro de hectar, in primul an de la participarea in acest program national de impadurire. In urmatorii 12 ani, suma va scadea la 2.700 de euro de hectar pe an.

Cei care doresc sa faca parte din acest program trebuie sa stie ca daca nu intretin padurea si taie copacii nu vor mai fi finantati. De cei 6.000 de euro beneficiaza doar proprietarii care au terenurile inscrise in registrul agricol.

„O dezvoltare pe termen lung, care sa asigure o utilizare eficienta a resurselor naturale pe care le avem la dispozitie. Iar in particular, odata protejarea culturilor agricole. Doi, scaderea eroziunii solurilor si imbunatatirea cresterii in sol”, a declarat Calin Nutu, director de comunicare la AFIR, pentru stirileprotv.ro.

CITESTE SI: Stimulentul de insertie pentru copii a fost majorat

Specialistii care au gandit programul sustin ca romanii nu vor putea planta copaci din soiuri care nu se potrivesc solului si mediului climatic in care au terenurile. Practic, nu isi vor putea dezvolta pepiniere de brazi cei care locuiesc in zona de campie.

Solicitarile se pot depune la APIA pana pe 31 martie. Consultati AICI schema de ajutor pentru Prima Impadurire

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top