Connect with us

Revistateo.ro

Retete

Prajitura lui Mos Nicolae

Toti copiii asteapta cu nerabdare venirea lui Mos Nicolae, iar in trecut, multi dintre ei lasau o prajitura speciala pentru acesta.

Mai este putin pana cand vom afla cine a fost cuminte si cine va primi o nuielusa, iar pana atunci, putem prepara prajitura speciala a lui Mos Nicolae. Se pregateste foarte usor si este simplu de facut in familie, mai ales daca aveti copii mici.

Ingrediente pentru prajitura lui Mos Nicolae

Doua cani de faina (cani de 200 de mililitri), plus inca doua linguri de faina, o lingurita de praf de copt, o jumatate de lingurita de sare, 200 de grame de unt, o cana de zahar, o lingura de esenta de vanilie, coaja rasa de la o portocala, patru oua, 150 de grame iaurt, trei linguri de lapte. Iti mai trebuie 100 d egrame de stafide negre, 100 d egrame de stafide albe, 100 de grame de miez de nuca maruntit, 200 de grame de seminte de susan si o mana de fistic maruntit.

Pentru glazura de caramel iti trebuie 100 de grame de smantana, cinci linguri de zahar, esenta de vanilie.

Preparare

Se unge o tava rotunda cu o bucatica de unt si tapeteaza-o cu putina faina.
Apoi amesteca faina cu praful de copt si sarea. Cerne amestecul si lasa-l deoparte. Pune in faina stafidele si tote semintele si nucile si amesteca usor sa se imprastie in mod egal.

Untul se lasa la temperatura camerei, circa 30 de minute, ca sa se inmoaie, se amesteca bine cu zaharul, pana se formeaza o spuma. Adauga coaja de portocala si vanilia, apoi ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Mai apoi adauga iaurtul in care ai pus laptele si omogenizeaza bine, iar la final pune faina si amesteca usor, pana ce aceasta este bine incorporata.

Se rastoarna compozitia in vasul pentru copt si coace prajitura, in cuptorul incins in prealabil, circa 40-45 de minute pana in momentul in care se rumeneste frumos. Inainte de a scoate prajitura din cuptor, incearc-o la mijloc cu un pai. Prajitura se scoate din tava abia dupa ce s-a racit bine.

Glazura se pregateste in momentul in care blatul s-a racit si a fost scos din tava.
Amesteca smantana, zaharul si un praf de sare intr-un vas si pune-l pe foc. Amesteca pana ce zaharul se topeste.

Adauga esenta de vanilie si lasa totul pe foc circa zece minute pana ce se caramelizeaza. Cand capata o culoare frumoasa rastoarna caramelul peste blat. Caramelul se raceste in circa 30 de minute. Este bine sa tai prajitura in bucati pana ce caramelul se raceste complet.

Citeste si: Cum faci cel mai bun cozonac. Ce greseala sa nu faci, ca sa iasa ca la cofetarie

In loc de caramel mai poti pune ciocolata topita, sau il poti lasa simplu, iar in loc de seminte si nuci doar fructe confiate.

Sursa: www.suntmamica.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top