Connect with us

Revistateo.ro

POVESTI OLIMPICE. Glume pe seama gimnastei Alexa Moreno. Ce nu stiu cei care stau pe margine si rad

Inedit

POVESTI OLIMPICE. Glume pe seama gimnastei Alexa Moreno. Ce nu stiu cei care stau pe margine si rad

POVESTI OLIMPICE – Astazi va spunem pe scurt povestea uneia dintre cele mai mediatizate gimnaste in ultimele ore, Alexa Moreno.

La Jocurile Olimpice nu se uita doar pasionati de sport, oameni care au habar de ceea ce vad la televizor sau in arena. Se uita si persoane care vor sa comenteze in afara probei, iar cele mai usoare glume pe care le poate face cineva sunt pe seama fizicului.

Pe Twitter, comentariile malitioase la adresa gimnastei din Mexic, in varsta de 22 de ani, au curs siroaie de la momentul aparitiei sale si pana la finalul reprezentatiei. Desi nu a castigat vreo medalie, Alexa e exemplul efortului incredibil pe care un sportiv il depune pentru o olimpiada de asemenea anvergura.

Criticii sustin ca Alexa nu a reusit sa treaca proba de gimnastica pentru ca e ‘indesata’, pentru ca nu are corpul unei atlete de revista, slaba si musculoasa, gratioasa si inalta. Moreno este mica de statura si are forme, insa asta nu a impiedicat-o niciodata sa faca ceea ce ii place cel mai mult.

POVESTI OLIMPICE. Catalina Ponor s-a calificat in finala de la barna la JO de la Rio

POVESTI OLIMPICE. Yusra Mardini, sirianca refugiata in arta natatiei

Este trist ca inca mai exista mentalitatea conform careia daca nu esti exagerat de slab nu pot triumfa in sport. Proba Alexei presupunea efort, forta si ani de pregatire, nu frumusete de catalog. „Din cauza unor oameni precum cei care o critica pe Alexa, tot mai multi tineri sufera de tulburari alimentare si ajung bulimici sau anorexici, baieti si fete”, sustine Maria del Carmen Contreras, specialist in tulburari alimentare, scrie salud180.com.

Experta sustine ca e nevoie sa avem o alta atitudine in fata vietii pentru ca anorexia, vigorexia sau bulimia pot cauza moartea. „Oamenii nu au idee cata presiune se exercita asupra atletilor.

Ei se limiteaza doar sa ii critice fara sa se puna in pielea lor, sa realizeze cate emotii sunt la mijloc inainte de fiecare reprezentatie. Nu isi dau seama ca astfel de comentarii le pot distruge viata”, mai spune expertul.

Moreno s-a clasat doar pe locul 31 la individuale, dupa ce a dat probele la sarituri, barna si sol. Pentru cei care nu stiu, Alexa a castigat medalia de argint la proba de saritura la capra, la Cupa Mondiala de Gimnastie Artistica, ultimul ei mare hop dinaintea Jocurilor Olimpice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top