Connect with us

Revistateo.ro

infectie

Sanatate

Poti suferi de o infectie FARA SA STII! Iata cum sa iti dai seama

Organismul are propriul mod in care ne anunta ca suferim din cauza unei afectiuni. Iata care este semnalul de alarma pentru o infectie!

Du mana la gat si maseaza chiar sub mandibula, in dreptul urechii. Daca simti un nodul putin dureros, este posibil sa ai ganglionii limfatici umflati.

Acest lucru poate fi semn de infectie, caci acesti ganglioni fac parte din sistemul imunitar, iar atunci cand organismul este atacat, celulele se inmulesc rapid pentru a combate boala.

Cele mai frecvente infectii ce ar putea duce la umflarea ganglionului limfatic sunt cele la urechi, masele, dinti sau gat. Inflamatia este insotita de alte simptome.

CITESTE SI: Ce sunt chisturile vaginale si cum iti dai seama daca suferi de aceasta afectiune

CITESTE SI: TOP 3 cauze ale BRUXISMULUI si cum poti trata afectiunea

Alte simptome ar putea fi nasul infundat sau care curge, dureri in gat, febra, tuse si o stare generala de moleseala. Se mai pot inflama ganglionii situati la nivel inghinal sau la nivelul axilelor, semn ca infectiile sunt localizate in aceste zone. Inflamatia extinsa poate fi un simptom al unei afectiuni grave, precum infectia HIV.

Cum reduci inflamatia ganglionului limfatic?

1. Maseaza zona gatului, caci presiunea va stimula ganglionul limfatic sa functioneze normal. Repeta masajul de 3 ori pe zi, timp de 5 minute.

2. Gargara cu apa sarata (1 lingurita de sare la o cana cu apa calda) este foarte buna pentru a curata gatul si a reduce inflamatia.

3. Compresele cu apa fierbinte ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, lucru care va duce la reducerea inflamatiei.

4. Consumul de usturoi zilnic duce la reducerea infectiilor si la diminuarea riscului de a contacta o astfel de afectiune.

ATENTIE! Acest material este scris cu titlu informativ. Recomandam a se consulta medicul specialist.

CITESTE SI: ZODIILE ȘI BOLILE. La ce afecțiune ești predispus în funcție de zodie

CITESTE SI: O problema JENANTA pe care o avem cu totii poate fi un simptom alarmant

Sursa foto: hannahblackmorenutrition.files.wordpress.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top