Connect with us

Revistateo.ro

planta de vara

Stiri

Planta de vară care te scapă de boli

Are o inflorescență bogată, de culoare galbenă, cu un miros deosebit. Află mai multe despre planta de vară care te scapă de boli.

CITEȘTE ȘI: Tradiții și obiceiuri de Sânziene

Înflorește în perioada Sânzienelor, de unde își trage și numele. I se mai spune și drăgaică și este recunoscută pentru faptul că tratează bolile ficatului, ale glandei tiroide sau pe cele ale rinichilor. Renumele și l-a câștigat de la oamenii care, uimiți de Sânziene, făpturi miraculoase ce apar pe pământ în noaptea de Sfântul Ion, i-au conferit acestei flori atribuții supranaturale.

Ceaiul de sânziene are proprietăți multiple, de la echilibrarea funcției glandei tiroide, calități antispastice, laxative și chiar afrodisiace. Totodată, acesta stimulează eliminarea bilei din vezica urinară și ajută în tratarea bilei leneșe.

Tradiția spune că, în noaptea de Sânziene, fetele care vor să aibă o piele frumoasă tot anul se rostogolesc prin roua lăsată peste planta de vară. Și cum în toate există un sâmbure de adevăr, vă oferim o rețetă de alifie de drăgaică, pe care o puteți prepara în casă, cu proprietăți antiulceroase și cicatrizante.

Înainte de a trece la treabă, trebuie să aveți la îndemână fie un kilogram de unt de stână, fie unul de untură, fără sare.

Acesta se pune la topit la bain-marie sau la foc mic, după care se adaugă doi pumni de floare tocată mărunt, 50 grame de ceară de albine, timp în care se amestecă până ce compoziția începe să capete o culoare brună.

Vasul respectiv se acoperă cu un șervet subțire, de tifon, pentru a nu transpira și se lasă până a doua zi, când se va încălzi iarăși încet, după care se strecoară printr-un tifon și se depozitează în cutii sau borcane de sticlă, care se țin la rece.

La nevoie, crema va putea fi folosită pentru a grăbi vindecare anumitor răni, ori în tratarea bolilor de piele.

Sursa foto emaramures.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top