Connect with us

Revistateo.ro

Piramida alimentara pentru copilul tau

Sanatate

Piramida alimentara pentru alimentatia copilului tau

Din pacate, tot mai multi copii au probleme cu greutatea. Pentru prevenirea obezitatii, dar si afectiunile asociate ei, esential este ca micutul tau sa urmeze o dieta echilibrata.
Copiii intre 7-10 ani, au nevoie de aproximativ 2000 de calorii, care pot furniza energia necesara cresterii intelectuale si fizice. Aceasta piramida pentru copii sustine graficul recomandat de nutritionisti pentru o dezvoltare armonioasa.

CITESTE SI: Grapefruit-ul  PARADIS PENTRU SANATATEA TA

Legume, fructe si ceriale

La inceputul piramidei stau cerialele, ele sunt cele care furnizeaza vitamine, fibre, carbohidrati si lipsesc grasimile. Indicate sunt 6-11 portii in fiecare zi.
O alta grupa este reprezentata de fructe, bogate in vitamine, minerale, fibre si sarace in grasimi. Recomandate sunt 2-4 portii zilnice.
Tot la baza acestei piramide stau si legumele, 3-5 portii zilnice. Minunate surse de fibre, minerale si vitamine pot fi consumate la orice masa, de preferat crude, gatite in abur sau fierte.

Carne, oua si nuci

Inaintand spre varful piramidei, gasim grupul format din carne, oua, nuci si legume uscate care sunt surse excelente de proteine, zinc si vitamina B. Indicat sa se consume zilnic 2 portii din aceasta grupa. Trebuie evitate prajelile si excesul de ulei .

Grasimi, dulciuri si lactate

Aici gasim lactatele, pe aceiasi treapta, cu 2-3 portii zilnice, care ne dau necesarul de calciu, minerale, proteine si vitamine. Lactatele trebuiesc alese dupa continutul mediu de grasimi si iaurturi simple, fara fructe.
In varful piramdei se afla grasimile si dulciurile. Indicate sunt grasimile nesaturate, din uleiul de floarea soarelui, de soia si de masline.
Cantitatea de dulciuri nu trebuie sa depaseasca 10% din necesarul zilnic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top