Connect with us

Revistateo.ro

Parlamentarii ne mai dau o zi liberă

Stiri

Parlamentarii ne mai dau o zi liberă

Parlamentarii ne mai dau o zi liberă. Începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al României, toate vor fi celebrate într-o singură zi, pe data de 10 mai. Decizia luată de Camera Deputaţilor prevede ca această dată să fie una de sărbătoare naţională, motiv pentru care bugetarii vor avea liber din partea statului.

Chiar dacă proiectul de lege a fost respins iniţial de Senat, acesta a fost doptat de Camera Deputaţilor, cea care este de altfel forul decizional, în măsură să adopte sau nu promulgarea legilor.

CITEŞTE ŞI: Principele Nicolae, 1.000 km pe bicicletă pentru o cauză nobilă

Cu 294 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi şase abţineri, hotărârea ca data de 10 mai să fie declarată zi liberă a aparţinut lui Puiu Haşotti şi prevede ca toate instituţiile statului să organizeze diferite manifestări închinate regalităţii şi independenţei statului român.

„România este singurul stat din UE care şi-a căpătat statutul de stat independent şi nu şi-l serbează. Vot istoric al acestei instituţii. Votul dumneavoastră arată că sunteţi adevăraţi români, patrioţi, fii ai acestei naţii”, a spus fostul ministru al Culturii, Gigel Ştirbu.

Astfel, ziua de 10 mai va purta numele de Ziua Independenţei, pentru a nu exista confuzia între această dată şi Ziua Naţională a României, care va rămâne în continuare celebrată la 1 decembrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top