Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Părintele Constantin Necula, profeție sumbră pentru români. Nu avem de ales?

Părintele Constantin Necula a vorbit despre una din cele mai sensibile teme din societatea românească.

Profeție teribilă de la Constantin Necula

Relațiile homosexuale au împărțit România în două, mai ales în contextul scandalului Pomohaci și a dezvăluirilor care nu se mai termină.

Preotul spune că Biserica va pierde lupta, iar parteneriatele civile între persoanele de același sex vor deveni o realitate în viitorul apropiat.

„E clar că vom pierde meciul cu statul român. Statul român va face, ca de obicei, jocul teribil de diplomatic cu interesul național.

Și ei ne vor zice, facem referendumul, semnăm pentru referendum, dar dăm drumul la parteneriatele civile, un fel de trebuie să le dăm și lor ceva.

Și o să spun ca în spiritul democratic este ok, în spiritul moral, mă abțin”, a declarat recent părintele Necula.

„Nu sunt fanatic. (…) Am căutat să fiu mai aproape de Hristos, am căutat să fiu tot mai aproape de oameni. Familia tradițională nu este negociabilă cu niciun partid, cu nicio ideologie, cu nicio atitudine. (…)

Eu nu o să admit niciodată că sunt homofob, dovadă stau sutele de proiecte pentru oameni care sunt încadrati, (…) in homosexualitate”, a adăugat Constantin Necula.

CITEȘTE ȘI: De ce nu au voie credinciosii sa intre in altar

DE CE NU AU VOIE CREDINCIOSII SA INTRE IN ALTAR. Credinciosii trebuie sa respecte o serie de cutume, legi nescrise ale Bisericii, insa multi dintre ei nu stiu de ce trebuie sa se supuna lor.

Interdictia de a intra in Sfantul Altar nu este neaparat o interdictie, spun multi preoti, ci este un sfat de care e bine sa tinem cont.

Altarul este cel mai sacru loc dintr-o biserica deoarece acolo, pe masa sfanta, sunt cele mai puternice taine: in altar Hristos se dezbraca, se lasa rastignit, injunghiat, e mort si ingropat in potir pentru ca tot din potir sa invie catre gurile credinciosilor.

Aceste lucruri le spune chiar parintele Constantin Necula din Sibiu, una dintre cele mai apreciate figuri preotesti din Romania.

„A te impartasi cu Hristos este mai de pret decat a avea vedenii cu Hristos”, spune parintele Necula pentru crestinortodox.ro.

Parintele Necula spune ca nu e o lege ca in biserica femeile sa nu intre pe usa dreapta sau alte cutume. Preotul spune ca pot fi incalcate aceste reguli, in anumite conditii. In altar pot intra femeile care ajuta la spalatul pe jos (cu dezlegarea preotului) sau copiii care fac ora de religie in biserica.

„Eu tot imi pun problema, cum Dumnezeu sa le invat pe fetele astea de la noi de la facultate, pe tinerele domnisoare, sa le invat sa predea religie, sa le povesteasca copiilor despre frumusetea Liturghiei, frumusetea altarului, iar ele sa nu vada nimic din toate astea?”, se intreaba profesorul Necula.

Profesorul si preotul Necula sustine ca nu exista un Sfant Altar, ci un altar care este sfintit, un obiect, un spatiu inchis, caci Sfant e doar Dumnezeu.

De ce nu au voie credinciosii sa intre in altar-1

Oamenii nu au voie sa intre in altar tocmai pentru ca nu au nevoie de asta. „Pentru un om credincios icoanele acelea de pe catapeteasma sunt mai mult porti de intrare, ferestre spre altar, decat opreliste sa vada altarul”, mai spune Necula.

„Cine crede in Hristos si crede in prezenta Lui in icoane, deja se impartaseste de Prezenta Care e pe masa (…), deja a trecut dincolo de catapeteasma”, spune preotul.

Cu alte cuvinte, atunci cand vorbim despre intrarea in altar ne referim la o taina, la o patrundere sufleteasca. Intrarea fizica in altar nu ne face nici mai buni, nici mai credinciosi. Intrarea cu mintea si sufletul in locurile sfinte sunt cele care conteaza cu adevarat.

Pe de alta parte, profesorul de teologie Eugen Tanasescu sustine ca motivul doctrinar pentru care in special femeile nu au voie sa intre in altar este dat de facere. Femeia nu este vazuta ca sclava a barbatului, iar Biserica nu imbratiseaza misoginismul.

Este vorba pur si simplu despre rolul femeii de ajutor pentru barbat. Profesorul Tanasescu sustine ca acest lucru se poate intelege foarte usor daca ne gandim ca, de exemplu, barbatii nu au voie sa nasca pentru ca nu au cum din punct de vedere fiziologic. Asadar, credinciosii nu au voie sa intre in altar pentru ca este un loc doar al preotului, cel care il aduce pe Hristos credinciosilor.

Insa, conform Canonului 69 al Sinodului VI Ecumenic, oamenii pot intra in altar numai atunci cand aduc daruri Domnului: „Nimanui dintre mireni nu-i este ingaduit sa intre in altar, insa stapanirea imparateasca nu este oprita de la aceasta, cand ar voi sa aduca daruri Creatorului dupa o traditie foarte veche”.

Sursa foto: Shutterstock, ortodox.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top