Connect with us

Revistateo.ro

"Lumea este in stare de razboi.", este afirmatia facuta de Papa Francisc, in avionul care l-a dus in Polonia, acolo unde face o vizita de cinci zile.

Stiri

Papa Francisc: Lumea este in stare de razboi

Suveranul Pontif va participa la Zilele Mondiale ale Tineretului Catolic, in orasul Cracovia. Seful Bisericii Catolice a fost intampinat pe aeroport de presedintele Andrei Duda. Cu putin inainte de sosirea in Polonia, Papa a vorbit despre razboi.

„Sa fie clar, cand vorbesc despre razboi, ma refer la razboiul adevarat. Nu la un razboi al religiilor. Este un razboi al intereselor. Este un razboi al banilor. Este un razboi pentru resursele naturale. Este un razboi pentru dominarea popoarelor”, le-a spus Suveranul Pontif jurnalistilor care il insoţesc in vizita in Polonia.

La Varsovia, Para Francisc le-a vorbit polonezilor despre imigratie, in conditiile in care Polonia se numara printre statele care refuza sa primeasca refugiaţi din Orientul Mijlociu din motive de securitate.

„Este necesar un spirit sau o hotarare de a-i primi pe cei ce fug de razboaie si de foamete, dar si solidaritate cu cei lipsiti de drepturile lor fundamentale, inclusiv de dreptul de a-si urma credinta in libertate si siguranta”, a spus el.

De asemenea, in discursul sau, Papa s-a referit la preotul in varsta de 86 de ani care a fost ucis, marti, in timp ce oficia slujba intr-o biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray, in Normandia (nordul Frantei), dar a tinut sa aminteasca si moartea multor nevinovati si nu numai din Europa.

„Acest sfant parinte, ucis in momentul in care se ruga pentru intreaga Biserica, este doar una dintre victime. Dar cati crestini, cati nevinovati, cati copii au fost ucisi!?”, a amintit Papa Francisc, referindu-se la atacurile care vizeaza crestini in Orientul Mijlociu si in Africa.

Referindu-se la Zilele Mondiale ale Tineretului, la care va participa, papa a mentionat: „Se spune ca tineretul este speranta. Sa speram ca tinerii ne vor spune ceva si ne vor da speranta in acest moment”.

Peste un milion de oameni vor participa la Zilele Mondiale ale Tineretului Catolic din Polonia, iar masurile de securitate sunt drastice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top