Connect with us

Revistateo.ro

Panica la mare - 98 de restaurante cu carne stricata

Stiri

Panica la mare – 98 de restaurante cu carne stricata

98 de restaurante, 16 unitati tip bufet, 8 baruri si 4 beach baruri plus 29 de magazine alimentare de la mare au fost controlate de inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din Constanta si au descoperit nereguli cu privire la carnea comercializata.

In cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2016”, medicii veterinari de la DSV Constanta au desfasurat o serie de controale atat in magazinele si restaurantele de pe plaja cat si in unitatile de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare si comercializare a produselor alimentare la un numar de 215 operatori din industria alimentara. Inspectorii au confiscat mii de kilograme de carne de la aceste unitati. Este vorba despre cele 5 zone de interes turistic: Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Mangalia si Costinesti.

VIDEO. Panica pe o plaja din Polonia. Toti s-au speriat cand au vazut ce a iesit din apa

VIDEO. Au ramas impresionati cand au vazut ce facea acest barbat pe plaja

Vizate au fost si 11 patiserii, 2 rulote, o gelaterie, 3 cofetarii si o pensiune de la malul marii. Inspectorii au constatat nereguli cu privire la produsele alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea conditiilor de igiena in spatiile de productie si etichetarea gresita a produselor. Au fost date amenzi in valoare de 23.200 de lei, aceasta fiind doar prima sanctiune de acest tip.

O unitate de tip fast-food a fost inchisa. Au fost retrasa de la vanzare ori confiscate carne si produse de carne (peste 4.400 de kilograme), lapte si produse lactate (peste 1.100 de kilograme) si peste (502 kilograme). Au fost confiscate, de asemenea, si 58 de oua. Valoarea totala a acestor produse atinge 57.574 lei, scrie replicaonline.ro.

Avertisment pentru cei aflati la mare! Daca observati ca servirea de pe litoral nu se face conform normelor in vigoare (nu se respecta regulile elementare de igiena), adresati-va Protectiei Consumatorului sau Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top