Connect with us

Revistateo.ro

OOPS! Zece alimente care nu au ce cauta NICIODATA in frigider!

Stiri

OOPS! Zece alimente care nu au ce cauta NICIODATA in frigider!

Nu toate alimentele isi au locul in frigider! Cel putin urmatoarele zece este o greseala sa le tii la rece: rosiile, busuoicul, cartofii, ceapa, avocado, usturoiul, painea, uleiul de masline, cafeaua si mierea, potrivit huffingtonpost.com

Daca in cazul mierii tinute in frigider putem avea riscul ca aceasta sa se cristalizeze, in cazul cafelei, aceasta isi va pierde savoarea.

Locul pentru cafea trebuie sa fie unul racoros dar nu cu minus grade. Acelasi lucru este valabil si pentru uleiul de masline.

Painea din frigider se va usca mai repede decat painea tinuta afara. Painea scoasa din frigider trebuie lasata sa se decongeleze, ceea ce pe langa ca e uscata mai trebuie sa si astepti sa o poti consuma.

Usturoiul incepe sa germineze in frigider fapt pentru care e nevoie sa fie tinut intr-un loc uscat si racoros.

Umezeala mucegaieste ceapa, facand-o moale si urat mirositoare, iar amidonul din cartofi se transforma mai repede in zahar, in frigider.

Busuoicul absoarbe mirosurile tuturor alimentelor din jur iar rosiile isi pierd si ele savoarea.

Un cartof păstrat în frigider îşi va transforma mult mai repede amidonul în zahăr. În loc să pui cartofii în frigider, e mai potrivit să îi ţii într-o pugă din hârtie într-un loc răcoros – nu rece.

Locul ideal este o cămară pentru plante rădăcinoase, dar şi o cămară obişnuită este potrivită, atât timp cât e destul de întunecată şi răcoroasă. Hârtia funcţionează mai bine decât plasticul, pentru că lasă cartoful să respire şi nu putrezeşte atât de repede.

Dacă ţii ceapa în frigider, va deveni la un moment dat moale şi mucegăită din cauza umezelii. Păstrează ceapa într-un loc răcoros şi uscat şi ai grijă să nu stea aproape de cartofi; depozitate împreună, amândouă se alterează mai repede.

Dacă vrei ca fructele de avocado să se coacă, sigur nu trebuie să le aşezi în frigider. Dacă totuşi ai cumpărat un avocado deja copt pe care nu vrei să îl foloseşti imediat, îl poţi pune în frigider.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top