Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Obiceiurile care îți fură neuronii

Știai că anumite obiceiuri zilnice îți fură din neuroni? Conexiunile neuronale sunt foarte importante pentru tot ceea ce vrei să faci, mai ales dacă ai multe visuri. Schimbă-ți obiceiurile și activează-ți creierul!

Cele 6 obiceiuri care îți fură neuronii:
1. NU IEI MICUL DEJUN

Noaptea se presupune a avea un ajun de 6 până la 8 ore pentru un adult. Creierul folosește glucoza în timpul somnului pentru a putea funcționa. Dacă la prima oră, după acest ajun nocturn, nu îi oferi organismului tău hrană îți poți supune creierul la un supraefort ce poate produce daune serioase, inclusiv o serie de boli. Un bol de avena cu lapte de soia și fructe face minuni la prima oră a dimineții!

CITEȘTE ȘI: CUM REACȚIONEZI LA NERVI, ÎN FUNCȚIE DE ZODIE
2. FUMEZI
Nicotina pune în dificultate circulația sângelui fiind periclitat transportul oxigenului la creier. Adică, dacă nu ai un creier oxigenat, neuronii dispar și conexiunile cerebrale nu se mai realizează. Dacă nu reușești să te lași de fumat, încearcă țigările electronice.

3. MERGI LA MUNCĂ PE ACELAȘI TRASEU, ZI DE ZI
Potrivit unei investigații făcute de cercetătorii de la Northeastern University de Boston, SUA, același drum făcut spre muncă în fiecare zi creează probleme serioase neuronilor tăi deoarece nu îi scoate din starea de inerție în a fi martori la același proces plictisitor.

4. TE ÎMBRACI DUPĂ O ANUMITĂ CERINȚĂ
Dacă încalci ordinele și încerci să inovezi, chiar dacă s-ar putea să dai greș, îți pui creierul în funcțiune și îl scoți din starea adormită în care trebuie să respecte niște reguli sau chiar coduri vestimentare.

5. FOLOSEȘTI PREA MULT LAPTOPUL
Nu ai observat că după numai 2 ore de stat în fața calculatorului ai început să caști? Cercetătorii spun că neuronii pot fi suprasolicitați atunci când stai prea mult pe Internet.

Sursa foto: duocphamdaphuc.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top