Connect with us

Revistateo.ro

Obiceiuri sexuale care duc la infectii urinare

Educatie

Obiceiuri sexuale care duc la infectii urinare

Anumite obieciuri sexuale pot duce la infectii urinare. Principalele simptome al contractarii unei infectii urinare in urma actului sexual sunt durerile abdominale, senzatia de arsura la urinare si mancarimile in zona intima.

Urologul brazilian Jorge Milhem Haddad sustine ca femeile sunt cu pana la 50% mai expuse la infectii urinare fata de barbati. In cazul barbatilor, riscul de a avea o astfel de infectie creste abia dupa varsta de 60 de ani, scrie salud180.com.

Medicul brazilian si colegii sai urologi din Sao Paulo au constata ca cele mai multe femei care prezinta o infectie urinara fac anumite lucruri inainte si in timpul actului sexual.

Ce obiceiuri sexuale pot imbolnavi organul genital

Pe lista obiceiurilor care pot provoca o infectie urinara se numara folosirea in exces a lubrifiantilor, utilizarea diafragmei ca metoda anticonceptionala, intretinerea raporturilor sexuale in timpul menstruatiei si folosirea unor creme hidratante sau a laptelui de corp pe post de lubrifiant.

Haddad sustine ca suspendarea raporturilor sexuale nu este o solutie. Femeile pot face sex daca dupa partida de amor iau un antibiotic puternic. Doctorul nu crede ca abstinenta poate reduce in proportie de 100% o infectie urinara, ci evitarea anumitor obiceiuri.

Sfaturile urologului

1. Evita folosirea prosoapelor igienice.

2. Urineaza inainte si dupa actul sexual. Doar asa vei mentine curat canalul uretrei.

3. Bea doi litri de apa pe zi.

4. Du-te la baie de fiecare data cand simti nevoia.

5. Evita consumul de condimente si alimente acide inainte de actul sexual.

CITESTE SI: Cum iti imbunatatesti viata sexuala in 24 de ore. Trucurile placerii

Urologul brazilian sustine ca infectiile urinare trebuie tratate doar cand prezinta simptome. Ele pot fi prevenite cu ajutorul unei igiene intime corecte. Exista si cazuri in care infectiile urinare sunt asimptomatice ori simptomele apar foarte tarziu. In astfel de cazuri, tratamentul nu se va mai baza doar pe creme si antibiotice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top