Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Obezitatea poate fi combătută cu acest ulei nebănuit

30% din populația Romaniei suferă de obezitate iar 20% este supraponderală, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sănătății Publice și ale ONG-urilor care duc lupta de conștientizare a importanței alimentației. Această problemă care a căpătat o dimensiune socială s-ar putea să aibă un loc.

Obezitatea poate fi prevenită cu ajutorul unui ulei nebănuit, spun cercetătorii de la Universitatea din Florida. Este vorba despre uleiul din sâmburi de struguri clasa Muscat de Hamburg, o varietate de struguri rezultată din încrucișarea varietăților Muscat d’Alexandrie și Trollinger.

CITEȘTE ȘI: SEDENTARISMUL PROVOACĂ MAI MULTE DECESE DECÂT OBEZITATEA. VEZI CUM
Studiul publicat în „Journal Food and Function” dezvăluie că acest ulei ar împiedica extinderea celulelor grase și a grăsimii în organism. Motivul pentru care persoanele care consumă ulei de struguri Muscat este producerea trocotrienolului, o formă nesaturată a vitaminei E.

Trocotrienolul se găsește sub formă de ulei natural în mai multe plante recunoscute pentru proprietățile lor miraculoase asupra sănătății precum palmierul pitic american, germenii de grâu, fructe uscate și cereale integrale.

Țesutul adipos, dincolo de faptul că formează principala rezervă energetică a organismului, conține celule numite adipocite, responsabile de ”cazarea” grăsimii în corpul nostru. Țesutul adipos poate fi bun și rău în același timp: apără organele de tot felul de infecții dar amenință, prin creșterea volumului adipocitelor, organele vitale precum inima și vasele de sânge.

Doctorul Marty Marshall, unul din medicii care a participat la acest studiu, susține că uleiul extras din semințele și pielița strugurilor din clasa Muscat reușește să oprească la timpul creșterea necontrolată a adipocitelor prevenind astfel instalarea grăsimii.

obezitatea - 13072015 - 3

Totodată, strugurii au și faima de a opri îmbătrânirea celulelor, fiind folosiți într-o serie de tratamente cosmetice și protejează inima datorită aminoacizilor esențiali. Potrivit unui studiu recent, o cură cu struguri albi reduce viteza de îmbătrânire cu 20% pentru următoarele 5 luni.

Acest articol este scris cu scop informativ și nu înlocuiește vizita la medic în cazul problemelor de sănătate precum obezitatea. Adresați-vă medicului sau nutriționistul dumneavoastră dacă doriți să scăpați de obezitate!

Sursa foto: palmettoweightmanagement.com, frentefantasma.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top