Connect with us

Revistateo.ro

Oamenii devin mai stresați dacă rostesc un anumit cuvânt. Află care este acesta și de ce este bine să îl eviți. Iată care sunt opiniile specialiștilor.

Stil de viata

Oamenii care rostesc acest cuvânt devin mai stresați

Din diferite motive, multe persoane sunt stresate în zilele noastre. Stresul apare din cauza locului de muncă, din cauza progrmului încărcat etc. Potrivit specialiștilor, dacă rostești un anumit cuvțnt, atunci vei deveni mai stresat. Află despre ce este vorba.

Oamenii care rostesc acest cuvânt devin mai stresați

Potrivit specialiștilor, dacă le spui și celorlalți că ești stresat, atunci nivelul stresului va crește. Se pare că simpa rostire a cuvântului accentuează acea stare. Dup că rostești cuvțntul ”stres”, organismul tău va elibera mai mulți hormoni, printre care și adrenalina și cortizolul. De aceea, nivelul stresului va crește.

Seth Swirsky, psihoterapeut, susține că în astfel de cazuri, după ce cuvântul este rostit, apar anumite schimbări și la nivelul inimii. Spre exemplu, tensiunea arterială va crește, inima va bate mai repede decât în mod obișnuit. De asemenea, după ce spui acest cuvânt vei începe să respiri mai repede. Gândurile tale nu mai sunt la fel de clare și, în plus, apare anxietatea.

Specialiștii susțin că, pentru a reduce nivelul stresului, nu trebuie decât să fim atenți la lucrurile pe care le spunem. Dar trebuie să acordăm atenție și gândurilor noastre.

Încearcă să eviți să pronunți acest cuvânt și, astfel, nu vei mai fi la fel de stresat. Încearcă să folosești cuvinte pozitive și să le elimini pe cele negative din vocabularul tău, dar și din gând. Dacă vei face această schimbare, care poate nu pare foarte importantă, vei observa că lucrurile se vor schimba.

Așadar, cuvântul ”stres”, rostit, te va face să devii mai stresat. Încearcă să nu îl mai rostești și, de asemeena, să schimbi modul în care gândești. Astfel, beneficiile vor începe să apară.

Articole pe aceeași temă:

De ce este bine sa bei apa cand esti stresat

Culorile care te ajuta sa combati stresul

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top