Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

O pagină din jurnalul Mădălinei Manole, descoperită abia acum: „Nu te aud, fetițo! Tu n-ai limbă?”

Mădălina Manole avea un jurnal în care își nota trăirile și gândurile sau scria mici povestioare. Una din paginele acestui jurnal care a fost secret până artista s-a sinucis a ieșit la iveală.

Înscrisurile sunt din anul 1992 și aparent au fost publicate atunci în revista „Mihaela”, însă mulți probabil nu își mai aduc aminte.

Din această scriere se observă cum Mădălina Manole a fost marcată din copilărie de neajunsuri și avea o stare tristă pentru un copil.

„Într-o zi de septembrie, în urmă cu 18 ani, grupe de copii zgomotoşi, chemaţi de clopoţelul de la intrarea şcolii generale nr. 6 din Ploieşti, năvăleau în clasă luându-şi în primire cărţile şi caietele care aşteptau frumos înşirate pe bănci.

Printre copii, păşeşte în clasă I, o fetiţă slăbuţă că un fir de floare, stinghera, timidă, tăcută, puţin speriată. Hărmălaia din jur o face şi mai temătoare: cum o să se împace cu aceşti copii, cu aceşti „colegi” atât de gălăgioşi. Din aceste gânduri o scoate o anumită rumoare.

De câteva minute, doamnă profesoară strigă catalogul, dar fetiţă-prinsă în gândurile ei-vede-aude totul că prin vis. Copiii din jur, când îşi aud numele, se ridica şi strigă tare „Prezent!”. Unii mai răspund la câteva întrebări.

Acum, doamnă rosteşte numele fetiţei. Trebuie să-l repete de câteva ori până ea se trezeşte, se ridica şi spune „prezent!”. „Nu te-aud, fetiţo! Tu n-ai limbă? Răspunde, te rog, mai tare!”.

Fetiţa repetă „prezent”, dar cu aceeaşi voce sugrumată de timiditate. O timiditate de care ştia că nu va scăpa niciodată, pentru că s-a născut şi a crescut cu ea. „Ehei, faţă dragă”, îi spune profesoara, „tu o să ai mari probleme cu vocea asta, din pricină timidităţii tale…”

Dacă cei din jur o privesc cu zâmbete, făcând haz de ea, iată în faţă două fetiţe, Gabriela şi Milena, care îi transmit un semn de încurajare, de prietenie. „Chiar vom deveni prietene?”, se întreabă fetiţă. „Vom vedea. Oricum, am atâta nevoie de prietenie!”, e o parte din jurnalul fetei cu părul de foc.

CITEȘTE ȘI: Andreea Ibacka, primele declarații după ce a devenit mamă de fată

Adevărul despre Radu Vâlcan și Mădălina Manole. Ce fel de relație au avut?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top