Connect with us

Revistateo.ro

Cand incerci sa slabesti este posibil sa incepi sa numeri caloriile consumate. Afla de ce nu poate functiona mereu aceasta metoda.

Dieta si Sport

Numeri caloriile consumate cand incerci sa slabesti? Afla de ce nu este mereu o metoda buna

Chiar daca nu au multe informatii referitoare la pierderea kilogramelor in plus, multe persoane cred ca daca vor numara caloriile consumate, vor slabi. In realitate, lucrurile nu stau chiar asa. Specialistii explica motivele. Ideea este ca oamenii sunt diferiti, corpurile lor la fel, iar ce functioneaza in cazul unora pentru a pierde greutatea in exces, nu se aplica in cazul altora. Daca incerci sa slabesti, afla de ce nu este intotdeauna util sa numeri caloriile pe care mancarurile consumate le contin.

Numeri caloriile cand incerci sa slabesti? Este posibil sa nu functioneze aceasta metoda

Nu tii cont de ceea ce are nevoie corpul tau. Cand incerci sa slabesti si numeri caloriile, este posibil sa nu mai tii cont de ceea ce are nevoie corpul tau. Iti va da de inteles cand este nevoie sa manaci. Dar, daca tii cont de caloriile pe care trebuie sa le consumi, este posibil sa iti faci un plan alimentar nepotrivit. Astfel, vei manca atunci cand nu iti este foame sau mai mult decat ar trebui pentru a te asigura ca respecti regula legata de caloriile consumate.

Nu iti rezolvi problemele legate de mancatul din motive emotionale. Daca, de exemplu, mananci cand esti stresata, atunci ia masuri. Desigur, la inceput vei inlocui alimentele bogate in calorii cu unele ce au un aport caloric mai mic. Insa, la finalul dietei, vei incepe, probabil, sa le consumi din nou pe cele nepotrivite. De aceea este mai important sa afli care sunt motivele pentru care mananci chiar daca nu iti este foame. Si, in astfel de cazuri, poti indeparta stresul prin alte metode. Poti face o baie, poti viziona un film, poti face sport etc.

Legatura dintre sport si calorii

Te vei simti vinovata daca mananci unele alimente. Stii ca unele mancaruri sunt mult mai bogate in calorii, asa ca renunti la ele definitiv. Numai ca, daca sunt preferatele tale, va fi greu sa renunti la ele. O vei face, totusi, pentru a slabi. Insa, in momentul in care le vei consuma din nou, chiar daca rareori, te vei simti vinovata dupa aceea. Ideea este sa manaci cu masura, iar portiile sa fie mai mici.

Vei vedea sportul ca pe o pedeapsa. Sportul te ajuta sa slabesti. Are numeroase beneficii asupra sanatatii. Insa, cand vei simti ca ai mancat mai mult decat ar trebui, antrenamentele tale pot deveni mai intense. Parca te pedepsesti pentru ca ai mancat. Astfel, nu vei mai face sport de placere si va fi o activitate pe care o vei uri. Motiv pentru care vei renunta la un moment dat. Cel mai bine ar fi sa practici un sport care iti place. Nu considera sportul o pedeapsa, ci o activitate placuta de care sa te bucuri.

Articole pe aceeasi tema:

Katie Hug a slabit 60 de kilograme dupa ce a inceput sa faca un lucru simplu in fiecare dimineata

Uita de apa cu lamaie! Iata 3 bauturi pentru slabit mult mai eficiente

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top