Connect with us

Revistateo.ro

Neimpozitarea pensiilor, proiect depus de alesi

Stiri

Neimpozitarea pensiilor, proiect depus de alesi

Neimpozitarea pensiilor este una dintre solutiile gandite de alesi pentru a le face viata mai buna batranilor. Proiectul a fost depus la Senatul Romaniei.

Conform proiectului care se afla in dezbatere, plafonul de impozitare a pensiilor se doreste a fi eliminat definitiv. In acest moment, plafonul de neimpozitare este valabil pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei.

Initiativa de modificare este semnata de mai multi parlamentari, peste 30, de la Partidul National Liberal. Initiatorii sustin ca plafonul de neimpozitare a pensiilor sub 2.000 de lei este unul discriminatoriu, noteaza Capital.

Presedintele Romaniei a semnat deja legea prin care sunt scutiti de la plata CASS toti pensionarii care iau mai putin de 2.000 de lei pe luna. Aceasta veste ii bucura pe pensionari. Batranii sustin ca nu este corect ca o parte din banii pe care ii primesc dupa o viata de munca sa fie in continuare dati la stat.

Ce spun studentii despre impozitarea pensiilor

Pe Internet apar tot felul de opinii despre aceasta problema spinoasa care afecteaza milioane de varstnici. Tinerii sustin ca aceasta masura este una binevenita. „Desi cu foarte multe dintre noile proiecte de lege nu sunt de acord, faptul ca ti se opreste din salariu pentru plata CASS-ului in timpul anilor de munca si platesti si impozit pe venit, nu ar trebui sa ti se retina si la pensie. Ar fi cumva o dubla impozitare”, e de parere Mihaela Arnautu, o tanara care a absolvit Academia de Studii Economice.

CITESTE SI: Stimulentul de insertie pentru copii a fost majorat

Totodata, studentii semnaleaza si necesitatea de a se investi in infrastructura, de a folosi banii din taxe si impozite in proiecte care sa asigura bunastarea sociala.

2 Comments

2 Comments

  1. MIOARA

    2017-02-07T06:31:39+02:00 at 2017-02-07T06:31:39+02:00

    NU MI-A PLACUT ARTICOLUL. PRAF IN OCHI. EU AM PENSIE DE 884 DE LEI, CU CE MA AVANTAJEAZA ????? CU NIMIC. NU PLATEAM IMPOZIT, NU PLATEAM LA SANATATE, DECI NU PRIMESC NIMIC. UNDE ESTE AVANTAJUL MEU ???????? SI CA MINE SINT MULTI, MINTITI CU NERUSINARE SI VA DATI ROTUNZI, CA NE FACETI SI NE DREGETI. DA, NE AJUTATI SA CRAPAM MAI REPEDE, FARA MEDICAMENTE SI CU O HRANA JALNICA.

  2. DOINA

    2017-02-09T10:46:33+02:00 at 2017-02-09T10:46:33+02:00

    TOT CEI CU PENSII PESTE 2000 SUNT AVANTAJATI, NOI CEI CU PENSII SUB 1000 DE LEI, CE CASTIGAM? NU PROCEDATI CORECT NICI CAND MAJORATI CU ACELAS PROCENT SI PENSIILE MICI SI PENSIILE MARI.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top