Connect with us

Revistateo.ro

NASA a făcut anunțul. Ce se întâmplă cu Soarele

Inedit

NASA a făcut anunțul. Ce se întâmplă cu Soarele

Astrofizicienii de la NASA au făcut un anunț extrem de important pentru omenire. Aceștia pregătesc o nouă misiune, considerată de mulți imposibilă până acum.

NASA a făcut marele anunț

De la descoperirea planetelor similare Pământului, adică susținătoare de viață, NASA a continuat să comunice o serie de descoperiri și de intenții pe care vor să le pună în aplicare în viitoarele misiuni spațiale. Noua misiune are ca scop lansarea unei sonde care va intra în atmosfera solară, aceasta fiind prima de acest fel prin care se va „atinge Soarele”, notează Science Alert.

Misiunea poartă denumirea „Solar Probe Plus”, iar marea provocare din punct de vedere tehnologic este rezistența echipamentelor speciale la temperaturile și radiațiile foarte crescute din atmosfera solară.

Misiunea are ca principal scop anticiparea viitoarelor furtuni solare. Analizarea atmosferei va putea scoate la lumină o serie de aspecte legate de comportamentul Soarelui și felul în care exploziile și furtunile solare vor afecta atmosfera terestră.

CITEȘTE ȘI: Ce s-ar întâmpla dacă s-ar deschide o gaură neagră deasupra Pământului

CITEȘTE ȘI: Ce s-ar intampla daca Pamantul nu s-ar mai invarti. VIDEO

Misiunea va fi lansată în anul 2018, în luna august. Pentru a ajunge la Soare, roboții NASA vor înconjura planeta Venus de șapte ori timp de 7 ani, asta pentru calibrarea orbitei. Se vor apropia apoi la 6 milioane de kilometri de Soare și trebuie să facă față unor temperaturi de aproximativ 1.400 de grade Celsius.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top