Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Monica Pop despre moartea Cristinei Stamate: „Nu a…”

Cristina Stamate a murit, iar buna sa prietenă Monica Pop este devastată de moartea actriței. La doar câteva ore de la înmormântarea Stelei Popescu, o altă mare actriță a părăsit scena teatrului, dar și a vieții.

Cristina Stamate a murit | Actorul pe care l-a iubit în secret. “I-am și scris!”
Ce spunea Stela Popescu despre Cristina Stamate
Ce i-a rugat Cristina Stamate pe medici cu puțin timp înainte de a muri
Alexandru Arșinel, despre moartea Cristinei Stamate: ”Vreau să îl rog pe Dumnezeu să se oprească!
Cauza morții actriței Cristina Stamate

Monica Pop, îndurerată de moartea Cristinei Stamate

Medicul, care este managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală, a avut o relație apropiată cu Cristina Stamate despre care spune că era afectată de o depresie.

„Din păcate, a făcut un accident vascular și urmat de o depresie. Lucrurile au continuat să se deprecieze.

Cred eu că nu a mai vrut să mai continue viața. Avea niște motive personale pentru care gândea așa. (…)

Eu cred că așa a fost să fie. Ea a cedat”, a declarat, pentru Libertatea, prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București.

Medicul Monica Pop a explicat că subiectul depresiei care o măcina pe Cristina Stamate este unul „sensibil”, fără a mai face alte precizări.

Articol pe aceeași temă: Ce i-a rugat Cristina Stamate pe medici înainte de a muri

Cristina Stamate a murit luni 27 noiembrie 2017 la vârsta de 71 de ani. Actrița s-a stins din viața la câteva ore de la moartea unei alte mari artiste Stela Popescu.

Actrița a ajuns de urgență la spital chiar în ziua în care România primea cu tristețe vestea morții Stelei Popescu.

Starea sa fusese stabilă până la un punct, iar medicii îi făcuseră un set de analize complete. Se pare că iubita actriţă se confrunta cu mai multe boli. Potrivit antena3, Cristina Stamate le-a cerut medicilor să nu mai divulge informaţii despre starea sa de sănătate.

Te poate interesa și: Cauza morții actriței Cristina Stamate

Cristina Stamate a murit luni dimineața la Spitalul de Urgență Floreasca. Actrița fusese operată pe cord deschis, în 2015. Intervenţia a constat în înlocuirea valvei mitrale cu o proteză şi montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea muşchiului cardiac.

Actriţa Cristina Stamate suferea de insuficienţă mitrală şi cardiopatie ischemică, afecţiuni grave ale inimii.

Insuficienţa mitrală este un defect de închidere a valvulei mitrale, care constă în trecerea anormală a sângelui din ventriculul stâng în atriul stâng în timpul sistolei, ca urmare a închiderii incomplete a orificiului mitral.

Cardiopatia ischemică este una dintre cele mai întâlnite boli ale inimii şi printre principalele cauze de deces la adulţi.

Aceasta este cauzată de reducerea fluxului sangvin şi a aportului de oxigen la nivel miocardic, şi se produce din cauza îngustării sau chiar obstrucţiei complete a arterelor coronare mari, prin formarea, în interiorul pereţilor acestora, a plăcii aterosclerotice, a precizat sursa citată.

Articol pe aceeași temă: Cine a fost Cristina Stamate. Încă o drama uriașă în lumea teatrului românesc

Cristina Stamate a murit luni 27 noiembrie 2017. Ea s-a stins din viața la Spitalul Floreasca. Actrița a murit la câteva ore după ce Stela Popescu a fost înmormântată.

Cine a fost Cristina Stamate. Viața unei mari artiste
Mare stea a Revistei românești s-a născut pe 8 februarie 1946, la Bucureşti. La teatru a ajuns datorită fraţilor săi şi, după cum singură mărturisea, a ajuns vedetă peste noapte.

“Fratele meu mai mare m-a dus de mica sa vad spectacole cu marii actori de atunci, iar cel mijlociu ma lua cu el la Opera, unde juca roluri de copil si ma lasa sa stau in fosa. Am avut, deci, norocul unei instructii extraordinare. Apoi, dupa terminarea Institutului de Teatru, am fost repartizata la teatrul dramatic din Arad.

Cristina Stamate a murit. Dupa vreo doi ani, ei s-au gandit sa faca si un spectacol de revista, ca sa mai creasca incasarile teatrului, pentru ca asta e un gen foarte iubit de public.

Am jucat si eu si am avut un succes remarcabil. Ceva iesit din comun. Am devenit vedeta peste noapte”, declara Cristina Stamate, într-un interviu pentru Formula AS. S-a reîntors în Bucureşti, la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, la sugestia regizorului Andrei Şerban.

Cristina Stamate s-a căsătorit la vârsta de 20 de ani, cu actorul Dan Ivănescu, dar cei doi au divorţat după 11 ani de căsnicie, iar Cristina Stamate nu s-a mai măritat de atunci.

Cristina Stamate a murit. Cristina Stamate a jucat la Teatrul de Revistă Constantin Tănase in foarte multe spectacole, printre care amintim: “Vivat Revista”, “Hohote in Herastrau”, “Comedie pe Titanic”, “Revista Revistelor”, “Vara nu-i ca iarna”, “Arca lui Nae şi Vasile”, “Bufonii regelui”, “Dai un ban, dar face”, “Idolii femeilor”, “Nimic despre papagali”, “Poftă bună lui Tănase”, “Te aştept diseară pe Lipscani”, “Ura… şi la gară” , “O seara la revista”, “Scandal in paradis”.

Actriţa a jucat şi în “Secretul lui Bachus”, un film de comedie din 1984, regizat de Geo Saizescu.

Cristina Stamate a fost operată pe cord deschis în ianuarie 2015, iar în ultima vreme suferea de mai multe boli. Era prietenă foarte bună cu Stela Popescu, care a murit şi ea joi, la vârsta de 81 de ani.

De altfel, Stela Popescu a scris prefaţa cărţii “Femeia Hopa-Mitică”, scrisă de Cristina Stamate. “Are vocatia iubirii fată de tot ce este frumos pe lume, iar pentru ceea ce se numeste mizeria omenească, are o privire ironică, dar întelegătoare.

Are vocatia prieteniei, gata oricând să-ti fie aproape, fără să astepte nici o recompensă. Te iubesc, Cristina si as vrea să am bucuria de a-ti citi gândurile asternute pe hârtie mereu…mereu”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top